Deze onbekende fantasyfilm is een van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren

Deze onbekende fantasyfilm is een van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren

'The Green Knight' met Dev Patel is een meesterlijke film van David Lowery.

Het verfilmen van een geliefd boek of graphic novel kan meerdere kanten opgaan; je kunt bijvoorbeeld het succes ervaren van de Lord of the Rings- of Harry Potter-verfilmingen, maar het komt vaak voor dat het compleet misgaat. Daarom verdienen geslaagde boekverfilmingen wel wat meer aandacht.

Onlangs legden we al de focus op adaptaties als The Killer, A Monster Calls en Beasts of No Nation. Vandaag zetten we de zwaar ondergewaardeerde fantasyfilm The Green Knight in het zonnetje.

Verhaal
The Green Knight vertelt het verhaal van Sir Gawain (Dev Patel), de roekeloze en eigenzinnige neef van koning Arthur, die aan een gewaagde zoektocht begint om de gelijknamige Green Knight (Ralph Ineson) te confronteren, een gigantische vreemdeling met een smaragdgroene huid en iemand die mensen op de proef stelt.

Gawain kampt met geesten, reuzen, dieven en intriganten in wat een diepere reis wordt om zijn karakter te definiëren en zijn waarde te bewijzen in de ogen van zijn familie en koninkrijk door de ultieme uitdager onder ogen te zien.

Verfilming
De film is niet gebaseerd op een boek dat je zomaar even bij de boekhandel haalt, maar op een gedicht uit de veertiende eeuw genaamd Sir Gawain and the Green Knight. Door de jaren heen zijn er talloze adaptaties van het gedicht verschenen.


In totaal zijn er drie films over gemaakt: Gawain and the Green Knight (1973), Sword of the Valiant: The Legend of Sir Gawain and the Green Knight (1984) en dus The Green Knight (2021). In de versie uit 1984 speelde niemand minder dan Sean Connery de rol van de Green Knight.

Lowery
The Green Knight werd onwijs sterk ontvangen en belandde zelfs in onze top 5 beste films van 2021. Dit is eigenlijk niet gek als je kijkt naar de man achter de camera: David Lowery. Naast The Green Knight heeft hij namelijk ook A Ghost Story, The Old Man and the Gun en Pete's Dragon geregisseerd.


Je bekijkt de film nu exclusief op Prime Video.

Ook interessant
Deze keiharde thriller is een van de beste boekverfilmingen
Het verfilmen van een geliefd boek of graphic novel kan meerdere kanten opgaan; je kunt bijvoorbeeld het succes ervaren van de Lord of the Rings- of Harry Potter-verfilmingen, maar het komt vaak voor dat het compleet misgaat. Daarom verdienen geslaagde boekverfilmingen wel... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair