'Jurassic Park'-acteur Sam Neill is ernstig ziek: "Niet bang om dood te gaan"

'Jurassic Park'-acteur Sam Neill is ernstig ziek: "Niet bang om dood te gaan"

Sam Neill onthult in memoires dat zijn kanker in remissie is, maar behandeling levenslang nodig blijft.

Sam Neill maakte zichzelf onvergetelijk met films als Jurassic Park, The Hunt for Red October en The Piano. De nu 76-jarige acteur onthulde in 2022 dat hij ernstig ziek is. Hij leidt aan leukemie.

Sam Neill vertelt in zijn memoires Did I Ever Tell You This? dat de kanker in remissie is, maar dat hij de rest van zijn leven behandelingen nodig zal hebben. Hier in een recent interview met Herald Sun vertelde hij meer over zijn diagnose.

Intensief traject
Sam Neill zei: "Het betekent dat om de week het weekend overgeslagen kan worden, want dat zou wat heftig zijn. Maar behalve dat is het fijn om in leven te zijn en te kunnen werken en mooie plaatsen als York te kunnen zien."

De ster zit nu op een experimenteel medicijn omdat de andere niet voldoende bij hem aansloegen. Hij zei al eerder tegen Australian Story: "Ik ben niet bang voor de dood, in geen enkel opzicht. Maar ik vind het wel irritant, want ik wil nog zoveel doen."

Nieuw filmwerk
Sam Neill is te zien in de nieuwe serie Apples Never Fall. Recente films met hem zijn Jurassic World Dominion, Thor Love and Thunder en The Portable Door. Hij vertelt meer in de YouTube-video van The Kelly Clarkson Show.NieuwsFilm

meest populair