Algemeen

Colin Firth voor cast Dorian Gray

door Hedwig van Driel op 01.08.2008 om 09:15 in Algemeen
Eerder meldden we dat er een nieuwe filmversie komt van de klassieker van Oscar Wilde, The Picture of Dorian Gray. Ben Barnes zal hierin de titelrol spelen.

Het verhaal gaat over een hele mooie jonge man die de wens uitspreekt dat zijn portret in plaats van hem oud en lelijk zou worden. De andere hoofdpersoon van het verhaal is Lord Henry Wotton, een rijke, aristocratische man die door Dorian gefascineerd is en hem probeert te corrumperen. Er is nu bekend gemaakt dat Colin Firth deze rol op zich zal nemen.

Er is net deze week begonnen met filmen. De film wordt geregisseerd door Oliver Parker (die eerder al het toneelstuk An Ideal Husband van Wilde verfilmde), en het wordt volgens de studio een donkere, horror-achtige film die zich bezighoudt met bekendheid en de gevaren van het sterrendom.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Diedo

Avatar

Zo, deze is pas veel verfilmd (Wikipedia).

Ik ken alleen de versie uit 1945 en die vond ik best goed. Het boek is natuurlijk helemaal mooi. Op zich geen gek idee om hem weer te verfilmen, want als ik IMDb mag geloven zijn bijna alle versies (op '73 na met een 6.3) sinds '45 niet veel soeps.

Jnk18

Avatar

Ik herinner me dat Dorian Gray ook voorkomt in The league of extraordenary men.

nieuwslaatste nieuws

meest populair