Algemeen

Ponyo monsterhit in Japan

door Jeffrey op 22.08.2008 om 14:55 in Algemeen
De Japanse regisseur Hayao Miyazaki, bekend van de Oscarwinnende anime Sen to Chihiro no kamikakushi (Spirited Away), heeft opnieuw de harten van het Japanse publiek veroverd.

Zijn nieuwste animatiefilm Gake no ue no Ponyo (Ponyo on the Cliff by the Sea) vertelt over de vriendschap tussen een vijfjarig jongetje en de jonge zeemeermin Ponyo, die ervan droomt om mens te worden. In één maand tijd is de film uitgegroeid tot één van de meest populaire Japanse films op de binnenlandse markt. Ponyo verzamelde al 91 miljoen dollar aan de Japanse box office, en duizenden Japanners hebben al de titelmelodie als beltoon op hun gsm gedownload.

De laatste zeven jaar regisseerde Miyazaki drie van de vijf best verkopende films in zijn land. Het goudvisprinsesje Ponyo spoelt binnenkort ook in Europa aan. De film wordt onder meer vertoond op het filmfestival van Venetië, dat volgende week van start gaat.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

shellghost

Avatar

Lijkt me een leuke film.
Dus kom maar op. Smiley face

Roi

Avatar

Ben benieuwd of deze de Ghibli/Miyazaki feeling heeft. Ik lees (op het IMDB) van niet.. Maar dat is natuurlijk de mening van een iemand.

Papigiulio

Avatar

Een hit? Thats an understatement. Je wordt helemaal doodgegooid ermee. Vooral dat irritante nummer begint me nu aardig uit de neus te komen. Krijg steeds minder zin om die film te zien heh.

Loconut

Avatar

Papigiulio "Een hit? Thats an understatement. Je wordt helemaal doodgegooid ermee. Vooral dat irritante nummer begint me nu aardig uit de neus te komen. Krijg steeds minder zin om die film te zien heh."


Speciaal voor jou :E:


Ik heb 'r ook wel zin in...en de parodie zit ook al in mijn hoofd: COÑO, COÑO, COÑO... (jaa TE laat, en TE flauw...achjah).

Papigiulio

Avatar

Loconut "Speciaal voor jou :E:


Ik heb 'r ook wel zin in...en de parodie zit ook al in mijn hoofd: COÑO, COÑO, COÑO... (jaa TE laat, en TE flauw...achjah)."


haha :P

nieuwslaatste nieuws

meest populair