Sony & Paramount onderhandelen over Kuifje

Zoals bekend zullen Steven Spielberg en Peter Jackson samen werken aan een trilogie over Kuifje. Sinds Universal vorige maand weigerde de eerste film voor de helft te financieren (beraamde kosten $130 miljoen) zijn ze op zoek naar nieuwe geldschieters. Waarschijnlijk zal het nu worden ondersteund door een samenwerkingsverband tussen Sony en Paramount, die al de andere helft zou financieren.

Universal stapte begin vorige maand uit het project. De trilogie werd een te groot risico bevonden, mede doordat Spielberg & Jackson bijna een derde van de totale opbrengst opeisten. Paramount was geïnteresseerd om de gehele film te financieren, maar stelde enkele eisen waarop de twee regisseurs niet wilden ingaan. Sony Pictures raakte ook geïnteresseerd, en stelde voor de hele film te ondersteunen onder voor S&J meer gunstige voorwaarden. Paramount stelde daarop een samenwerking voor.

Op dit moment zijn de twee studio's in onderhandeling over de samenwerking. Waarschijnlijk zal Paramount de distributie van de film in Noord-Amerika in handen krijgen, en Sony onder andere Europa en Latijns-Amerika.

De eerste Kuifje-film, geregisseerd door Spielberg, zal in 2010 verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair