Algemeen

L' instinct de mort topfavoriet 'Franse Oscars'

L' instinct de mort, een biopic over de Franse gangster Jacques Mesrine, is de topfavoriet voor de Césars.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey op 24.01.2009 om 18:45 in Algemeen
L' instinct de mort (alias Mesrine), een biopic over de Franse gangster Jacques Mesrine, is de topfavoriet voor de Césars, de nationale filmprijzen van Frankrijk. De film is genomineerd in 10 categorieën, waaronder die voor Beste Film, Beste Regisseur (Jean-François Richet), en Beste Acteur (Vincent Cassel).

De andere genomineerden in de categorie Beste Film zijn Séraphine, Le premier jour du reste de ta vie, Un conte de Noël, Paris, en Entre les murs. Séraphine heeft in totaal 9 nominaties, Le premier jour du reste de ta vie en Un conte de Noël hebben er elk 8.

Guillaume Depardieu is postuum genomineerd als Beste Acteur voor zijn rol in Versailles. Hij neemt het op tegen Albert Dupontel, Francois-Xavier Demaison, Vincent Cassel en Jacques Gamblin. In te categorie Beste Actrice gaat het tussen Kristin Scott Thomas, Tilda Swinton, Catherine Frot, Yolande Moreau en Sylvie Testud.

De Césars worden uitgereikt op 27 februari.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

hallielama

Avatar

Misschien leuk om er bij te vermelden dat de film in NL draait onder de naam "public enemy number one" waarvan deel 1 nu in de bioscoop te zien is. Het tweede deel komt mid februari in de theaters.

Heb zelf Deel 1 gezien. Intrigerende film, maar ik kan pas na het tweede deel een definitief oordeel vellen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair