TV tips komende week

Je kan o.a gaan kijken naar Jurassic Park, The Interpreter en Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi.

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuze's voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht.

Bekijk de afbeelding

Jurassic Park (1993)

Zaterdag 14 februari om 20:10 op Veronica

Op een afgelegen eiland voor de kust van Costa Rica heeft de rijke, excentrieke ondernemer John Hammond een uitzonderlijk themapark gebouwd. Het park bevat prehistorische schepsels van 65 miljoen jaar terug, die door wetenschappers met behulp van DNA uit dinosaurusbloed tot leven zijn gewekt. Een select groepje wordt door Hammond uitgenodigd om voor de officiële opening een kijkje te komen nemen.
Bekijk de afbeelding

The Interpreter (2005)

Zondag 15 februari om 20:00 op RTL4

Er wordt een reeks escalerende gebeurtenissen in gang gezet wanneer de in Afrika geboren tolk Silvia Broome (Kidman) beweert dat ze toevallig een doodsbedreiging heeft opgevangen tegen een Afrikaans staatshoofd. Er werd gesproken in een dialect dat maar weinig mensen behalve Silvia verstaan. Met de woorden 'de leraar komt deze kamer nooit levend uit' wordt Silvia's leven in een oogwenk op zijn kop gezet en wordt ze het doelwit van de moordenaars. Eenmaal onder bescherming gesteld van agent Tobin Keller (Penn) wordt Silvia's leven steeds meer een nachtmerrie.
Naarmate Keller dieper in het verleden van de ooggetuige en haar geheimzinnige wereld van wereldwijde connecties duikt, wordt hij steeds achterdochtiger en denkt hij dat zijzelf deel uitmaakt van de samenzwering. Hoe meer hij te weten komt des te sterker wordt zijn wantrouwen. Is Silvia een slachtoffer? Een verdachte? Of nog heel iets anders? En kan Tobin met zijn eigen hartzeer haar wel afdoende beschermen....
Bekijk de afbeelding

Flightplan (2005)

Maandag 16 februari om 20:30 op SBS6

De jonge weduwe Kyle Prat (Jodie Foster) raakt tijdens een vliegreis van Berlijn naar New York haar zesjarige dochtertje Julia kwijt. Het meisje lijkt spoorloos verdwenen en Kyle's frustratie groeit alleen maar wanneer niemand haar lijkt te willen geloven. Niemand van de overige passagiers of de crew heeft Kyle met Julia aan boord zien komen. Piloot Rich (Sean Bean) en politieman Carson (Peter Sarsgaard) willen haar wel geloven, maar alles wijst erop dat Kyle in haar eentje aan boord is gekomen. Door de twijfel en paranoia van iedereen om haar heen staat Kyle er helemaal alleen voor. Ze begint zelfs te geloven dat het grote verdriet over de plotselinge dood van haar man haar geestelijk in de war heeft gemaakt.
Bekijk de afbeelding

Clear and Present Danger (1994)

Dinsdag 17 februari om 20:30 op Veronica

Wanneer admiraal James Greer ernstig ziek wordt, vervangt Jack Rayn hem als een van de belangrijkste adviseurs van de president. Zijn eerste opdracht is het onderzoeken van de moord op een persoonlijke vriend van de president. Al snel blijkt dat deze machtige Amerikaanse zakenman duistere connecties onderhield met Columbiaanse drugskartels.
Bekijk de afbeelding

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983)

Woensdag 18 februari om 20:30 op RTL7

Nadat Luke Han, Leia en Chewbacca heeft weten te bevrijden uit de klauwen van de slijmerige gangster Jabba the Hutt, keert hij terug naar planeet Dagobah om zijn opleiding tot Jedi ridder te voltooien. Ondertussen hangt er een vloot van rebellenschepen klaar om de dreiging van een nieuwe Death Star af te wenden. Dit enorme ruimtestation is in aanbouw bij de maan Endor. Wat de rebellen echter niet weten, is dat de keizer persoonlijk verantwoordelijk is voor het uitlekken van dit nieuws. Hij is van plan de rebellen in de val te lokken en hen in één klap voorgoed te vernietigen.
Bekijk de afbeelding

Big Trouble in Little China (1986)

Donderdag 19 februari om 22:35 op RTL7

Truckchauffeur Jack Burton en zijn vriend Wang Chi raken verzeild in de onderaardse catacomben van San Fransisco's Chinatown, waar het krioelt van geesten en demonen. Ze zijn er op zoek naar Pai, de verloofde van Wang Chi. Zij werd ontvoerd op bevel van Lo Pan, een boosaardige 2000 jaar oude tovenaar en oppermachthebber van de onderwereld. Om jong te blijven moet hij trouwen met een meisje met groene ogen. Pai heeft groene ogen en is dus de ideale bruid voor hem.
Bekijk de afbeelding

Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre (2002)

Vrijdag 20 februari om 20:30 op RTL5

De Egyptische koningin Cleopatra sluit een weddenschap af met de Romeinse keizer Julius Caesar, over of het haar zal lukken in drie maanden een nieuw paleis voor hem te bouwen.



NieuwsFilm

meest populair