Actie-thriller over Houdini in de maak

Summit Entertainment heeft de filmrechten gekocht van een biografische roman over Harry Houdini, en zoekt nu scenaristen voor een verfilming.

De Amerikaanse filmstudio Summit Entertainment (Memento, Twilight) heeft de filmrechten gekocht van 'The Secret Life of Houdini: The Making of America's First Superhero', een biografische roman uit 2006 van William Kalush en Larry Sloman.

In het uitvoerige boek wordt geïnsinueerd dat Harry Houdini als spion voor de Britten werkte, en dat hij door tsaar Nicholas II werd gevraagd om als juridisch adviseur op te treden in het prerevolutionaire Rusland. De auteurs ontwikkelden ook de controversiële theorie dat Houdini's dood het gevolg was van een vergeldingsactie van een spirituele beweging die door Houdini meermaals op de korrel werd genomen.

Summit is niet van plan om een biopic te maken over de notoire goochelaar en boeienkoning. De studio denkt eerder aan een actie-thriller met een hoofdpersonage dat het midden houdt tussen Indiana Jones en Sherlock Holmes. Er wordt nog gezocht naar scenaristen.



NieuwsFilm

meest populair