Algemeen

Fox koopt rechten The World Without Us

Non-fictieboek over het leven op aarde na het verdwijnen van de mens komt in handen van makers I Am Legend.

door Jelle Fastenau op 03.04.2009 om 15:14 in Algemeen
Fox heeft de filmrechten gekocht van Alan Weismans non-fictieboek The World Without Us, over hoe het met de aarde zou vergaan als de mens plotseling zou verdwijnen. In het boek wordt bijvoorbeeld beschreven hoelang het bijvoorbeeld duurt voordat alle menselijke sporen, van huizen tot kernafval, uiteindelijk zouden verdwijnen, en hoe de natuur opnieuw de bebouwde gebieden verovert.

Opmerkelijk is dat Fox geen documentaire wil maken, maar een fictiefilm, gesteund door de wetenschap in het boek. Het laat bijvoorbeeld ook een gebeurtenis zien die zou leiden tot het verdwijnen van de mens. Francis Lawrence zal gaan regisseren, Mark Protosevich zal het scenario schrijven. Beiden werkten eerder samen aan I Am Legend, waarin ze ervaring met soortgelijk post-apocalyptisch materiaal opdeden.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sha

Avatar

Kijk, weer een film voor op m'n lijstje Smiley face

Bateman

Avatar

Pfff, als ze dit boek net zo verkrachten als I am Legend van Richard Metheson... Laat maar dan. Zo'n dramatische verfilming van 1 van de beste Scifi verhalen van de laatste 100 jaar.

Bukowski

Avatar

Hoezo "non-fictie"? Wanneer je een gegeven hebt dat begint met "wat zou er gebeuren als", is het toch per definitie fictie? En als dat "wat als" ondersteund wordt door wetenschappelijk bewijs, is het op zijn best Science Fiction. Mis ik iets of hebben ze de definitie van non-fictie verruimd?

sidewalker

Avatar

de anomalie "Precies mijn gedachten. Bovendien vind ik de titel niet bijzonder intrigerend. Ik kan me voorstellen dat een beetje filmmaker daar wel wat anders van weet te maken. 'After Us' of 'After Man' klinkt wellicht al wat beter?"


of gewoon "Without Us" lijkt me ook al voldoende

Spijker

Avatar

Leuk dat je ook us als U.S. kunt lezen. Zou ook al een heel eind schelen voor het milieu;)

De Klauw

Avatar

Zoiets als dit?

Het boek is wel degelijk non-fictief. De toon is die van een populair wetenschappelijk boek, met interviews, modellen, berekeningen, bezoeken op locatie en andere (wetenschappelijke) onderbouwingen. Ken je die abri's waarop stond dat het zeven jaar duurde voordat een bananenschil verteert? Nou, dit boek is een uitbouwing daarvan, hoe lang het duurt voordat bijvoorbeeld een riolering instort of een vaatwasser afgebroken is. In feite is dit zo'n boek waarop science-fiction kan voortbouwen als ze een aarde nodig hebben die verlaten is door de mensen.

NieuwsFilm

meest populair