I Am Legend (2007)

Welcome to earth. Population 1.

Tot op tweederde van de film is I Am Legend een intrigerende scifi-horror over de laatste man op aarde. Daarna verzandt de film echter jammerlijk.
play

6,8 details

  • 101 Min
  • Drama
  • Horror
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Australië
101 Min Verenigde Staten

Robert Neville (Will Smith) is een briljante wetenschapper, maar zelfs hij kon het verschrikkelijke virus niet bestrijden dat de mensheid zou uitroeien. Neville blijkt echter immuun te zijn en is nu de laatste overlevende in wat nog over is van New York City en misschien wel de hele wereld. Drie jaar lang blijft Neville dagelijks radioberichten uitzenden en koestert hij de hoop andere overlevenden te vinden. Maar toch is hij niet alleen, want gemuteerde slachtoffers van de plaag liggen op de loer in de schaduwen en wachten totdat hij een fatale fout maakt. Neville heeft nog maar één missie: een geneesmiddel voor het virus vinden door zijn eigen bloed te gebruiken. Maar hij weet dat hij niet veel tijd meer heeft.

Regie
Francis Lawrence
Cast
Will Smith, Alice Braga, Marin Ireland, Charlie Tahan, Dash Mihok, April Grace, Willow Smith, Salli Richardson, James Michael McCauley, Darrell Foster, Kona, Joanna Numata, Samuel Glen, Abbey, Pedro Mojica.
Budget
$ 150.000.000
Opbrengst
$ 585.349.010
Release
13.12.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Francis Lawrence | Cast: Will Smith (Robert Neville) e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2007

Stel je een leeg New York voor, zonder mensen. Planten groeien wild in de straten, auto’s staan hier en daar stil op de weg en je kunt er vrijuit op herten jagen die daar inmiddels in flinke aantallen rondlopen. Pas wel op voor die ene leeuwenfamilie die waarschijnlijk uit de plaatselijke dierentuin komt. Je bent er immers van overtuigd dat je de enige nog levende mens bent. Het voortbestaan van het menselijke ras staat of valt met jouw leven. Sluit daarom voor zonsondergang je woning héél goed af zodat je de in vampierachtige zombies gemuteerde ex-mensen buiten de deur houdt. En probeer ondertussen ook je mentale gezondheid in stand te houden.

Dit is de werkelijkheid voor Robert Neville, de hoofdpersoon van I Am Legend, alweer de derde verfilming van het gelijknamige boek van Richard Matheson uit 1954. In 1964 speelde Vincent Price de protagonist in The Last Man on Earth, in 1973 nam Charlton Heston de rol op zich in een heel andere versie van het verhaal genaamd The Omega Man en nu neemt Will Smith de honneurs waar als de eenling. Hij laat weer eens zien dat hij méér kan dan wat hij doorgaans in actiefilms en komedies doet, en dat is geen overbodige luxe, aangezien hij als enige acteur de film wél overeind moet zien te houden. Gelukkig doet hij dat uitstekend en blijft de film in de eerste twee aktes interessant.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

I Am Legend Nieuwsberichten

Laatste reacties

Olrik

"...I Am Legend is een typisch soort film waarvan ik er al zoveel van heb gezien dat hij me niet echt ko......"

eagleman

"...Hoewel er volgens mij ook te veel van dit soort films gemaakt worden (zou het realiteit worden?) is......"

Banned

"...[quote=SunChaser]Heb je de Amerikaanse versie gezien? Ander eind[/quote] Dat einde vond ik echt b......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

I Am Legend

acties