Deze verwijderde scène in 'I Am Legend' zou de film compleet veranderen

Deze verwijderde scène in 'I Am Legend' zou de film compleet veranderen

De horrorfilm met Will Smith eindigt in de bioscoopversie veel schokkender.

In 2007 verscheen de film I Am Legend en als het goed is verschijnt binnen een jaar of twee een vervolg met Will Smith en Michael B. Jordan. Opvallend is dat deze film een vervolg is op het alternatieve einde van de eerste film.

Dat alternatieve einde is duidelijk anders dan de originele film, aangezien het personage van Smith de film overleeft. Daarmee wordt het geplande vervolg mogelijk gemaakt.

Alpha Male en Female
De film van regisseur Francis Lawrence kreeg ik 2008 een special edition op Dvd en daarop stond het alternatieve einde. Deze werd geschrapt doordat er flink wat negatieve reacties op waren van het testpubliek.

In het originele einde zien we hoe Dr. Robert Neville (Smith) de aanval van de Darkseekers niet overleeft. Hij offert zichzelf op om Anna en haar zoon te redden. In het alternatieve einde overhandigt hij de 'Alpha Female' aan de 'Alpha Male' en overleeft ook Neville de film, met een shot waarin het drietal de wijde wereld in rijdt.


Het alternatieve einde is nu dus het originele einde van de film en zal gebruikt worden om I Am Legend 2 mogelijk te maken. Lees meer over het vervolg in het artikel Alles wat we al weten over 'I Am Legend 2' met Michael B. Jordan.

I Am Legend
In 2008 zag FilmTotaal-recensent Kaj van Zoelen de film ook en gaf 3,5 ster. Hij schreef onder meer: "De uiteindelijke psychologische ontwikkeling van Robert Neville stelt hierdoor teleur en maakt flashbacks eerder in de film overbodig. Jammer, want tweederde deel van de film is een sterke scifihorror met sfeervolle beelden van een leeg New York, een intrigerende premisse en goed acteerwerk van Smith."


De complete originele film vind je nu op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair