Recensie

I Am Legend (2007)

Tot op tweederde van de film is I Am Legend een intrigerende scifi-horror over de laatste man op aarde. Daarna verzandt de film echter jammerlijk.

door Kaj van Zoelen om 21:36 in RECENSIES
I Am Legend poster
Regie: Francis Lawrence | Cast: Will Smith (Robert Neville) e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2007

Stel je een leeg New York voor, zonder mensen. Planten groeien wild in de straten, auto’s staan hier en daar stil op de weg en je kunt er vrijuit op herten jagen die daar inmiddels in flinke aantallen rondlopen. Pas wel op voor die ene leeuwenfamilie die waarschijnlijk uit de plaatselijke dierentuin komt. Je bent er immers van overtuigd dat je de enige nog levende mens bent. Het voortbestaan van het menselijke ras staat of valt met jouw leven. Sluit daarom voor zonsondergang je woning héél goed af zodat je de in vampierachtige zombies gemuteerde ex-mensen buiten de deur houdt. En probeer ondertussen ook je mentale gezondheid in stand te houden.

Dit is de werkelijkheid voor Robert Neville, de hoofdpersoon van I Am Legend, alweer de derde verfilming van het gelijknamige boek van Richard Matheson uit 1954. In 1964 speelde Vincent Price de protagonist in The Last Man on Earth, in 1973 nam Charlton Heston de rol op zich in een heel andere versie van het verhaal genaamd The Omega Man en nu neemt Will Smith de honneurs waar als de eenling. Hij laat weer eens zien dat hij méér kan dan wat hij doorgaans in actiefilms en komedies doet, en dat is geen overbodige luxe, aangezien hij als enige acteur de film wél overeind moet zien te houden. Gelukkig doet hij dat uitstekend en blijft de film in de eerste twee aktes interessant.

Als een medicijn tegen kanker een verschrikkelijke virusinfectie als bijwerking blijkt te hebben, wordt ongeveer 90% van de mensheid uitgeroeid. De overgebleven mensen sterven niet als gevolg van de infectie, maar verliezen al snel alle kenmerken van menselijkheid en muteren in een soort vampiers, die erg lijken op de zombies uit 28 Days Later. Robert Neville is om de een of andere reden immuun voor het virus en denkt de laatste man op aarde te zijn. Toch zendt hij via alle radiofrequenties elke dag een oproep uit en wacht hij elke dag op dezelfde pier op antwoord. In zijn lab in New York blijft hij ondertussen naarstig naar de remedie zoeken.

Voor een grote blockbuster die in de Verenigde Staten in het eerste weekend een nieuw record vestigde (wat waarschijnlijk vooral aan inflatie te wijten is) is I Am Legend voor het grootste gedeelte verrassend ingetogen. Nadat de film spectaculair is geopend met een jacht op herten dwars door New York vanuit een racewagen, wordt het enige personage rustig uitgewerkt, komen er zowaar ethische en psychologische kwesties aan bod en bevat de film nauwelijks muziek. En dat terwijl er ook nog in twee sequenties door het publiek flink wat nagels afgebeten kunnen worden door de spanning.

Helaas wordt de film in de laatste akte nogal voorspelbaar en verliezen de vampierzombies hun dreiging zodra ze langdurig in beeld zijn geweest. Ze zien er verre van origineel uit en komen te duidelijk uit de computer. En het onbekende en ongeziene is nu eenmaal enger dan het bekende dat recht in het vizier staat. Het einde is helemaal teleurstellend en laf.

I Am Legend is als boekverfilming niet echt geslaagd. De diepgang waar naar gehint wordt, wisselt men uiteindelijk in voor makkelijke oplossingen en enkele clichés. De uiteindelijke psychologische ontwikkeling van Robert Neville stelt hierdoor teleur en maakt flashbacks eerder in de film overbodig. Jammer, want tweederde deel van de film is een sterke scifihorror met sfeervolle beelden van een leeg New York, een intrigerende premisse en goed acteerwerk van Smith.

52 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutmer007

Avatar

Leuke review, interessante film. Dat de film op visueel vlak (lees vampierzombies uit de computer) in deze tijd en met zo'n budget nog tegenvalt is jammer. Desalniettemin ben ik erg nieuwsgierig en ga de film dan ook zeker kijken, het blijft namelijk een leuk concept.

Darthmar

Avatar

Ik vraag me alleen af of de film eindigt zoals het boek met de executie van Robert Neville door de zombies die wat van hun menselijkheid hebben weten te behouden

Eddie van Dallum

Avatar

Jammer dat 9 van de 10 reviews altijd eindigt met jammer.....jammer, jammer, jammer, jammer, jammer, jammer, jammer, jammer, jammer, jammer, jammer, jammer, jammer, jammer, jammer,
:O

Bela

Avatar

Eddie van Dallum "jammer dat 9 van de 10 reviews altijd eindigt met jammer.....jammer, jammer, jammer, jammer ...."


Interessant punt, Eddie: door woorden als 'jammer' en 'spijtig' te gebruiken, gaat een recensent inderdaad op de stoel van de regisseur/producent zitten door aan te geven hoe het 'anders' had gekund, waardoor het 'beter' zou zijn geworden. Een film moet je volgens mij beoordelen op exact dat wat je op dat witte doek ziet en niet wat het had kunnen zijn.

Zo ben ik van mening dat tijdens een beoordeling zaken als het oeuvre van de regisseur/producent/acteur/cameraman er op zich niet in de eerste plaats toe doen, maar alleen van belang zijn om de plek van de film in de algemene filmgeschiedenis te duiden. Ook in het geval van een boekverfilming, remake, sequel of prequel mag dat gegeven op zichzelf nooit een belangrijke reden zijn om een film af te kraken of juist op te hemelen.

Een film is een op zichzelf staande kunstuiting, die je nou eenmaal moet beoordelen op hoe die voor je ogen wordt geprojecteerd. Moeilijke gevallen zijn er natuurlijk altijd: wat doe je met een film waarvan je zeker weet dat de studio ernstig heeft zitten knippen en plakken tegen de wil van de regisseur in? Dit jaar zag ik voor FilmTotaal de film 'The Invasion' waarbij de studio de Matrix-broers Andy en Larry Wachowski vroegen om de film te herschrijven en aan regisseur James McTeigue van 'V for Vendetta' om enkele scènes opnieuw te regisseren. Zoals ik 'm zag was het een interessante mislukkeling, waarbij ook ik waarschijnlijk wel het woord 'jammer' heb gebruikt, omdat het zo overduidelijk is dat de film door tussenkomst van de studio slechter is geworden.

Maar een recensent is een recensent en dient naar mijn mening dus een film alleen te beoordelen en niet aan te geven of en hoe het beter had kunnen zijn. Helaas zit je je in de zaal soms gewoon op te vreten omdat de film 'net niet' een meesterwerk is, of omdat een puike thriller ineens een enorm slap Hollywood einde heeft gekregen dat misschien is aangepast naar aanleiding van de meningen van een testpubliek dat uit een stelletje verwende tieners of ingekakte bejaarden bestaat.

Colonel_Kurz

Avatar

Aangeven hoe het anders had gekund is nog altijd iets anders dan teleurgesteld zijn in hoe het wél is gedaan. Dus je mag een film niet beoordelen op de potentie die de film heeft, maar die aan het eind teniet wordt gedaan? En mag je een film ook niet beoordelen op het feit dat wat daarin gedaan wordt, al eerder exact hetzelfde en beter is gedaan?

Man with Rock

Avatar

Kaj, je hebt helemaal gelijk dat de film naar het einde, in vergelijking met wat eraan vooraf ging, teleurstelt. Ik denk persoonlijk dat er volgend jaar een 'director's cut' wordt uitgebracht die een half uur langer zal zijn.

Bela

Avatar

Colonel_Kurz "Aangeven hoe het anders had gekund is nog altijd iets anders dan teleurgesteld zijn in hoe het wél is gedaan."


Teleurstelling is inderdaad een volkomen legitieme beoordelingsfactor. Ik doelde in mijn stuk ook niet op jouw recensie, maar op de algemene trend dat in recensies nog al eens op de regisseursstoel wordt plaatsgenomen door aan te geven hoe de film beter had kunnen worden.


Colonel_Kurz "Dus je mag een film niet beoordelen op de potentie die de film heeft, maar die aan het eind teniet wordt gedaan?"


Van mij part 'mag' je schrijven wat je wilt, Kaj. Ik geef alleen aan dat ik vind dat je een film moet beoordelen op basis van wat je ziet en niet op basis van externe factoren. Het is hier al eens in het kader van 'Apocalypto' gegaan over de reacties van recensenten waarin maar werd doorgezaagd over het alcoholmisbruik van Mel Gibson, het vermeende anti-semitisme van notabene de vader van Gibson en de vergelijking met zijn eerdere film 'The Passion of the Christ'. Als een in jouw ogen goede film op het allerlaatst om zeep wordt gebracht, moet je dat natuurlijk opschrijven, maar ik vind het onzin om dan te schrijven dat de film beter had kunnen eindigen met ...


Colonel_Kurz "En mag je een film ook niet beoordelen op het feit dat wat daarin gedaan wordt, al eerder exact hetzelfde en beter is gedaan?"


Natuurlijk! Originaliteit en uniciteit zijn de allerbelangrijkste criteria voor een goede film.

ExCaL^

Avatar

Ik heb de film net gezien in IMAX en ik moet zeggen dat ik het een leuke film vond!
Will Smith acteert gewoon goed zoals je van hem gewend bent .. Het enige minpuntje is het slappe/slechte einde! Maar ik heb zeker genoten van de film!

Die prologue van Batman ; The Dark Knight (wat ze beloofd hadden) is ook zo geweldig!!! Alleen daarvoor was mijn ticket het al waard .. Deze film word zowiso de *Must See* van 2008 :W

Colonel_Kurz

Avatar

Bela "Van mij part 'mag' je schrijven wat je wilt, Kaj. Ik geef alleen aan dat ik vind dat je een film moet beoordelen op basis van wat je ziet en niet op basis van externe factoren. [...] Als een in jouw ogen goede film op het allerlaatst om zeep wordt gebracht, moet je dat natuurlijk opschrijven, maar ik vind het onzin om dan te schrijven dat de film beter had kunnen eindigen met ..."
Dus ik 'mag' alles, maar 'moet' wel het een en ander... ;)

Je hebt op zich gelijk wat betreft dat recensenten misschien niet moeten bedenken wat er wél had moeten gedaan, maar in sommigen gevallen lijkt het wel pijnlijk duidelijk hoe simpel een film veel beter had kunnen zijn. Spielberg zou bijvoorbeeld in sommige gevallen veel betere films gemaakt hebben als hij eerder was gestopt. (Denk aan bijv. War of the Worlds)

Oh, en in reactie op Eddie van Dallum: Dit komt deels ook doordat er in Hollywood helaas regelmatig slechte eindes aan films worden gedraaid.

major malfunction

Avatar

Wahahahaha Smiley face

Altijd leuk die discussies over wat de recencist correctie recensent wel of niet mag schrijven. Ik waag me er niet meer aan! Maar kan me voorstellen dat het af en toe een lastig beroep is, dat recenteren correctie recenseren. Ehhh... prima recentie overigens!

Ook ik vond het einde erg zwak maar kon me nog beheersen om de pak popcorn niet richting doek te smijten.
Tsja, die zat nog half vol want 90 min is natuurlijk ook aan de korte kant voor voor een film van dit kaliber. Zelf vond ik die zombi's er prima uitzien, ik las ergens iets dat ze verdacht veel zouden lijken op die zombies uit 24 day's later, maar zag eigenlijk geen overeenkomsten. Sommige stukjes idd wat over de top gecomputergeannimeert correctie animeerd maar vond het niet storend.

Wel storend vond ik een paar van die zogenaamd pseudopsychologische reacties van de hoofdpersoon, kwam erg geforceerd over. En ik vraag me nog steeds af waarom een van die zombies opeens slim begon te worden, dit werd totaal niet duidelijk. Jammer, gemiste kans!
Maar ondanks dat en het slappe einde en bovenbeschreven minpuntjes vond ik de film erg goed, spannende sfeer, onverwachte wendingen, verder prima vermaak! Ik geef hem een dikke 7,5 en zou hem best nog eens willen zien.

3 strikes

Avatar

De eerste 10 minuten zijn in orde, een mooie en intrigerende set-up, een letterlijk uitgestorven New York, en dreiging, duistere dreiging.
En dan gaat het mis, met als dieptepunt zombies, en dat niet alleen, maar hele domme, slecht geanimeerde, onbedoeld lachwekkende zombies. Deze zombies nemen held Will een paar keer bijna te grazen, maar net, net, net, net, net, net, net, op tijd weet hij natuurlijk te ontsnappen. behalve zijn hond, want die gaat dood, echt zielig natuurlijk, dikke tranen, vooral als die stoere herdershond ook nog een teefje blijkt te zijn
Gekoppeld aan semi-intellectueel, huiskamer-filosofisch, tuinhuisje-spiritueel geneuzel (het is tenslotte Kerst nietwaar?) van 'lone warrior' Will Smith blijft er tenslotte niets anders over dan een enorme hoop poep. Wat een waardeloze film.

tukkerstein

Avatar

Ik erg benieuwd. Het verhaal ziet er top uit, maar afgaand op de trailer vond ik de computeranimatie ook niet zo denderend goed. Afwachten...

Axeqlusive

Avatar

Ik ben gisteren naar deze film geweest en ik moet zeggen dat ik het een indrukwekkende film vond.

Soms echt met bijna zweet in mijn handen gezeten te wachten op een schok- effect, zeer effectief.

En dat van die zombies. Ik vond het wel oké eigenlijk, het zijn gemuteerde mensen, nou best realistisch... maar dat is mijn mening.

Stok

Avatar

In de review werd al gerefereerd aan 28 days later, en dat is precies waar deze film me aan deed denken. Alleen dan een inferieure versie met matige CGI.

SunChaser

Avatar

Gelukkig is er al een haarscherpe dvd.

robbieraider

Avatar

Deze film heeft gewoon wat slecht was aan Land of the dead, slimme zombies!! NIET DOEN!
Je moet natuurlijk niet vergeten dat je sommige regels niet zomaar mag weglaten en aanpassen, da's gewoon jatten van een heilige erfenis.

Als de zombies niet slim waren was de film misschien veel beter geweest!

ps. geen slechte recensie maar zeker geen goeie!!!

Colonel_Kurz

Avatar

Want?
Het waren trouwens geen zombies, dat is jouw invulling. Wat ze juist missen aan intelligentie doet ze op zombies lijken.

SunChaser

Avatar

Voor de gemiddelde kijker, en dat zijn mensen bij blockbusters, waren dit zombies. Voor mij waren het ook zombies. Vond het jammer dat net toen de leider slim werd de film was afgelopen. Hij had de cure, maar dat was het dan ook.

jrn

Avatar

Colonel_Kurz "Want?
Het waren trouwens geen zombies, dat is jouw invulling. Wat ze juist missen aan intelligentie doet ze op zombies lijken."ik sluit me hier helemaal bij aan :D

jrn

Avatar

Vond het trouwens sinds lange tijd weer een (semi) enge film ... heerlijk

Colonel_Kurz

Avatar

SunChaser "Voor de gemiddelde kijker, en dat zijn mensen bij blockbusters, waren dit zombies."
Want de gemiddelde kijker is niet bekend met vampiers?

SunChaser

Avatar

Vampieren zien er anders uit bij de gemiddelde kijker.

mazzltov

Avatar

SunChaser "Vampieren zien er anders uit bij de gemiddelde kijker."


Zombies ook. Die zijn namelijk volgens de 'regels' dood, rottend, bewegen langzaam en eten vlees.

Dit waren mutaties van levende mensen -zoals ook duidelijk in de film werd aangegeven- met een aantal eigenschappen die deden denken aan vampiers: niet tegen licht kunnen, op zoek naar bloed. De eigenschappen van zombies waren nergens terug te vinden.

Tot zover dus je fantasieverhaal dat dit zombies zouden moeten voorstellen.

akketa

Avatar

Ben het met de recensie zeer zeker eens!

Een goeie, sterke, sfeervolle, spannende film met een goede Smith. De film wordt alleen goed afgezwakt door de "Signs"-religieuze onzin op het einde en de slappe en nutteloze CGI. Als men de vorige films en het boek kent is het einde al helemaal zwak en eigenlijk onterend.

Tsjeard

Avatar

Jongens, wees alsjeblieft een beetje tevreden met de recensies op Filmtotaal, ze zitten goed in elkaar en kritiek wordt doorgaans goed beargumenteerd.

Wat deze film betreft:
Wil Smith heeft nog steeds potentie om in echte films te spelen, maar verder was het voorbij de 1e helft niet heel echt bijzonder meer. Viel me eigenlijk wat tegen met die vampier-achtige wezens, ik had op wat meer psychologische diepgang gehoopt.

Gelukkig duurde de film niet al te lang.

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Tsjeard "Wat deze film betreft:
Wil Smith heeft nog steeds potentie om in echte films te spelen, maar verder was het voorbij de 1e helft niet heel echt bijzonder meer. Viel me eigenlijk wat tegen met die vampier-achtige wezens, ik had op wat meer psychologische diepgang gehoopt.
"


Hier ben ik het wel mee eens, de tweede helft was een beetje een tegenvaller, er had zeker wel meer in deze film kunnen zitten.

Had liever dan ook het soort "zombie's" gezien uit bijv 28 day/weeks later dan gemuteerde mensen/zombie's.

Of liever geen zombie's, nog beter zelfs.....:E

SunChaser

Avatar

Het einde van t boek, dat ik niet heb gelezen, was zoveel beter.

Rarara

Avatar

SunChaser "Het einde van t boek, dat ik niet heb gelezen, was zoveel beter."

:? :?


Het boek is uitgesproken depressief en eindigd ook zo. Ergens wel begrijpelijk dat men hier niet voor kiest.


[SPOILERS voor boek en film Last man on Earth!!!!!]::

Neville die de laatste strijder van God en de mensheid is moet plaats maken voor een nieuw ras van mens-vampieren. Zoals de mens naar de een vampier keek als een goddeloze bedreiging komt Neville gaande het verhaal er achter dat de situatie omgedraaid is en dat hij de monsterlijke bedreiging is voor een nieuw ras dat de mensheid volledig zal vervangen.In de film The last man on Earth wordt dit wel enigszins uitgewerkt. de laatste scene is dat Neville in de val zit in een kerk en zich met een groot kruis de vampieren van zich probeert af te houden. hij wordt gedood en de vampieren kunnen eindelijk beginnen een nieuw leven op te bouwen op de ruïnes van een uitgeroeid mensenras. vrolijk kerstfeest ;)

Colonel_Kurz

Avatar

Ga je er nu van uit dat een happy end per definitie goed is, en een 'depressief' einde per definitie niet goed is? Daar heb ik maar één antwoord op:
afbeelding

Rarara

Avatar

Ik heb niks gezegd over een 'happy end' ( i am legend heeft niet bepaald geen happy end.)

Ik bedoel te zeggen dat het boek bijzonder zwartgallig is, volgens mij geschreven in de schrijver zijn somberste uurtjes.volgens de wetten van Hollywood nauwelijks verfilmbaar.

Colonel_Kurz

Avatar

Rarara "ik heb niks gezegd over een 'happy end' ( i am legend heeft niet bepaald geen happy end.)

Ik bedoel te zeggen dat het boek bijzonder zwartgallig is, volgens mij geschreven in de schrijver zijn somberste uurtjes.volgens de wetten van Hollywood nauwelijks verfilmbaar."
Maar je stelde vraagtekens bij de bewering dat het een beter einde zou zijn... En ik zou het einde van I Am Legend toch wel degelijk "happy" willen noemen, zeker in vergelijking met het boek: De status quo wordt weer enigszins hersteld, doordat er weer hoop is voor de mensheid om de aarde weer te bevolken en te domineren.

Rarara

Avatar

Zeker niet 'beter' maar wel begrijpelijk dat ze niet het boek einde hebben gekozen. mijn vraagtekens ging eerder over de opmerking van sunchaser die zegt dat hij het einde van het boek niet kende en toch zegt dat het beter was. dat vind ik een rare opmerking.

SunChaser

Avatar

Ik heb het boek niet gelezen, dat zei ik, maar heb inmiddels wel opgezocht hoe het boek eindigde. En dat is vergelijkbaar met het einde van de orginele Planet of the Apes. Veel sterker. Het uitgangspunt daarvan is als 99% van de mensen vampieren zijn geworden, is 1% dan niet een buitenbeentje? Plus dat in het boek de man zoveel vampieren had vermoord dat ie er voor werd terechtgesteld..

Maar goed, los daarvan. Het einde van dit vrhaal hadden z ewle kunnen rekken met het weggaan van Ground Zero, nog een leuk reisje.

SunChaser

Avatar

Rarara "volgens de wetten van Hollywood nauwelijks verfilmbaar."


Planet of the Apes
Wicker Man
12 Monkeys
Saw
Invasion of the Bodysnatchers

nasra88

Avatar

Gewelige film wel jammerr van het einde ik had het wat langer verwacht
en will smit bewijst weer eens dat hij een gewelige acteur is
ik vind dat hij de film heel goed draagt en als ze een andere acteur zouden nemen zou het niet zo goed zijn geworden
maar die gemuteerde mensen zien er heel nep en lelijk uit
dazz well wat jammrr

nasra88

Avatar

Gewelige film wel jammerr van het einde ik had het wat langer verwacht
en will smit bewijst weer eens dat hij een gewelige acteur is
ik vind dat hij de film heel goed draagt en als ze een andere acteur zouden nemen zou het niet zo goed zijn geworden
maar die gemuteerde mensen zien er heel nep en lelijk uit
dazz well wat jammrr

nasra88

Avatar

Sorry van de dubble reactie

trashit

Avatar

Wat kunnen jullie heerlijk lullen over nix... maar bedankt voor het gratis leesvoer...

Maar hier mijn reactie:

- vond het een toffe film. Zelfs een beetje eng zo af en toe.
- actie, spanning en beetje griezel
- lekker voor op de bank
- een 7 voor deze film.

Swampman

Avatar

He Nasra, probeer voortaan normaal Nederlands te schrijven. Dat leest echt een stuk prettiger.
Wat betreft de film; het eerste gedeelte met de fascinerende sfeerbeelden van een uitgestorven Manhattan en het goede spel van Smith (en hond) was zeer de moeite waard. Jammer genoeg wordt het met de zichtbare komst van de teleurstellend uitziende freaks (ik dacht dat CGI alleen maar beter werd) een stuk minder. Het einde is toch wel een afknapper en had gewoon verrassender en moediger moeten zijn. Maar ja, het blijft Hollywood....

Big Red

Avatar

Afgelopen weekend naar de bios geweest voor deze film. Heb me goed vermaakt, mooie plaatjes van een verlaten NYC en een paar lekkere spanningsboogjes.

Maar het verhaal wijkt wel in een veel grotere en belangrijkere mate af van het originele verhaal van Matheson dan alleen maar het al-dan-niet-happy einde. Een enorme koei van een plotonderdeel is er helemaal uitgelaten! Alsof je The LOTR verfilmt en besluit om de Elfen er maar helemaal uit te laten...

Conclusie: hele aardige scifi-horror (mooie beelden, goeie rol van Smith), die losjes gebaseerd is het boek (en dus zeker geen 'verfilming van...')

hetisjantje

Avatar

Heb 'em gezien. Eerste helft goed, daarna helaas stijl bergafwaards. Blijft over een erg onbevredigende film. Jammer.

Quistnix

Avatar

Het is inderdaad geen trouwe verfilming van het boek, maar als film op zich is hij prima.

Het enige waar ik me aan stoorde is dat je de hele film lang hints krijgt dat de "monsters" een soort maatschappij hebben (ze leven in groepen, houden honden, hebben een hiërarchie, mannetje geeft duidelijk om vrouwtje) en dit een prima opbouw zou kunnen zijn naar het einde uit het boek. Het lijkt echter alsof dat toch niet aandurfden, en dus geven ze Will een zinnetje tekst waarin hij alle menselijkheid in de wezens ontkent en gaan voor een dramatisch zoet blegh-einde.

En dat is inderdaad erg jammer.

Drazic

Avatar

Ik weet niet of het al genoemd is , maar ik vond bij de zelfmoord poging van Smith, de redding van haar een beetje curieus... Ook wanneer Smith met de hond-zombie/vampier ligt te rollebollen, de echte zombies wegblijven. Ook wanneer die honden verslagen zijn is de volgende shoot gelijk bij Smiths lab terwijl het al donker was...

Dit zal wel aan al het knippen en plakken van de scenes liggen... Beetje "jammer'

spacey

Avatar

@ Drazic

Anders gebruik je even spoilertags ofzo. Ik heb de film al gezien, maar sommige mensen nog niet, dus verpest het dan niet door de hele film weg te geven.

funkygroove

Avatar

Ik vond het tweede gedeelte van de film wat zwakker. De hond was dood, de interactie tussen de hond en Will Smith was Perfect.

esmee7491

Avatar

Dat Will Smith dood ging kon me niet zoveel schelen , maar dat de hond gewurgt werd : :'( :'( :'( :'(

MellonCollie

Avatar

De film vond ik over het geheel gezien teleurstellend. De scenes van een leeg New York zijn prachtig maar de diepgang die overduidelijk wordt gezocht wordt nooit gevonden. De karakters blijven eendimensionaal, teveel dingen die niet kunnen en de paar plotwendingen die komen worden totaal niet uitgelegd waardoor ze uit de lucht lijken te komen vallen.

Kortom, een zombiefilm van 13 in een dozijn.

Sidious

Avatar

Ik vond de film niet slecht op zich, mijn vriendin had met haar nagels; de bloedtoevoer in mijn been afgeknepen. dit is onwaarschijnlijk Will Smith's beste film die hij al gemaakt heeft. maar het religieuze, dat typische amerikaanse was er teveel aan. hij had het kunnen overleven op het einde, maar amerika heeft weer een held nodig.

maar buiten dat einde, goeie film...al had ik graag een wraakactie gezien, toen Will zijn hond stierf in zijn armen. dat alleen had hem al meer held gemaakt, dan enkel zijn zelfopoffering. allé, da vind ik toch...who agrees?

MellonCollie

Avatar

Ooit van spoilers gehoord Sidious?

Languh

Avatar

Sidious "maar het religieuze, dat typische amerikaanse was er teveel aan. hij had het kunnen overleven op het einde, maar amerika heeft weer een held nodig. "

Ja, dit had ik ook zo voor ogen, er wordt weer zo nadrukkelijk op de religie gelet. Er as ook zo'n shot in de auto dat je een hangertje met een kruisje ziet en dan op het einde dat ie 'luistert'...
gadverdamme

Remkoo7

Avatar

Beetje late reacie, maar goed :P

waarom praat hier iedereen over eerste helft en tweede helft? er zijn toch geen pauzes meer in de bios? :?

anywayz... goeie film, maar wel veel fouten. Ik bedoel, waarom neem je je kind mee als je op zoek gaat naar een persoon die nog overgebleven is in NY.

I Am Legend

acties