Algemeen

Simon West maakt remake The Mechanic

De regisseur van Tomb Raider zal de Charles Bronson-film uit 1972 nieuw leven inblazen. Jason Statham speelt naar verluidt de hoofdrol.

door Jeffrey op 22.04.2009 om 17:42 in Algemeen
De Britse filmmaker Simon West (Lara Croft: Tomb Raider) is in onderhandelingen om een remake te regisseren van The Mechanic, een actiefilm uit 1972 met Charles Bronson in de hoofdrol.

In het origineel speelt Bronson een oudere huurmoordenaar die zich ontfermt over een jongeman die ook een professionele killer wil worden. Uiteindelijk wordt het duidelijk dat iemand hen heeft verraden.

Jason Statham (Crank) zou naar verluidt de hoofdrol spelen in de remake, door scenarist Shane Salerno (Shaft) herschreven als een spionagethriller in de wereld na 9/11.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

lykathea

Avatar

The Mechanic is zo'n semi-klassieker die, doordat 'ie zo oud, is een bepaalde charme heeft. Sowieso vrij origineel uitgewerkt qua vertelling (eerste 10 minuten zijn bijvoorbeeld compleet dialoog vrij) en Bronson heeft altijd die bad-ass aura om zich heen hangen.

Maar verder is het qua plot nou niet bepaald denderend, dus waarom ze nou precies deze film kiezen om te remaken is mij een raadsel.

Merlin

Avatar

Mee eens. Don't mess with the original ... en zeker niet met zo'n B-acteur als Statham.

Thiver

Avatar

lykathea "Maar verder is het qua plot nou niet bepaald denderend, dus waarom ze nou precies deze film kiezen om te remaken is mij een raadsel."

Ik vind het juist wel een prettige gedachte dat nu een keer een minder klassieke titel wordt geremaked. Een remake van een klassieker levert zelden een echt bijzondere film op; een remake van een matige film kan alleen maar meevallen.

Merlin "...en zeker niet met zo'n B-acteur als Statham."

Is Statham niet een beetje een Charles Bronson van deze tijd?

lykathea

Avatar

Thiver "Ik vind het juist wel een prettige gedachte dat nu een keer een minder klassieke titel wordt geremaked. Een remake van een klassieker levert zelden een echt bijzondere film op; een remake van een matige film kan alleen maar meevallen"


Als je alle charme die een film nog redelijk maakt weghaalt en het "eigentijds" maakt hou je alleen nog maar een kutfilmpje over. Vooral als je er een Statham tegenover zet, minder charismatisch krijg je ze haast niet.

Decepticon

Avatar

Merlin "Mee eens. Don't mess with the original ... en zeker niet met zo'n B-acteur als Statham."
Ik ben hier ook niet zo'n voorstander van,maar Jason Statham is alles behalve een B-acteur.

jazzthieve

Avatar

Thiver "Is Statham niet een beetje een Charles Bronson van deze tijd?"


Bekijk wat meer Bronson films zou ik zeggen. Statham is een gespierde playboy met een grote bek, Bronson is meer de silent type met een kop waarvan je denkt "die wil ik niet kwaad hebben". Dus absoluut NEE, Statham is zowat het tegenovergestelde.

tukkerstein

Avatar

Alweer een remake. Kunnen ze in Hollywood dan ook niks. Altijd alles namaken. En natuurlijk alleen voor het geld.

Zo, nu hoeft niemand dat verder meer te zeggen.

Decepticon

Avatar

tukkerstein "Alweer een remake. Kunnen ze in Hollywood dan ook niks. Altijd alles namaken. En natuurlijk alleen voor het geld.

Zo, nu hoeft niemand dat verder meer te zeggen."
Ja,maar bedenk wel dat ze zichzelf namaken. Het zijn hun eigen films die ze namaken. Ze beginnen misschien wel dement te worden en vergeten welke films ze gemaakt hebben,LOL. He,verrek,hebben we ooit E.T. wel gemaakt? LOL

Chrischzz

Avatar

Tja.. weer een remake..

Moet je daar nou weer van zeggen..


Je kan het ook positief bekijken...
Een oude film wordt opnieuw gemaakt, om aan het huidige publiek te verkopen.. Vaak is dat jeugd die oude films niets vindt omdat deze oude films nogal. uhm.. oud zijn.. Foute kapsels, oude acteurs die ze niet meer kennen en effecten die je met een colafles en wat menthosjes in de achtertuin kunt nabootsen..

Op die manier kan je een boeiend verhaal van een oude film toch nog aan de nieuwe generatie verkopen...Ik vindt het ook niets hoor, daar niet van.. maar buiten het geld, zou dat een reden kunnen zijn..

Want hoe goed sommige oude films ook zijn.. sommigen zijn in de loop der jaren redelijk achterhaald, qua stijl en techniek..

En dan kan je gaan zeiken dat ze het niet mogen doen, nostalgie, blasphemie en heiligschennis.. Bedenk dan maar fijn het volgende: Gelukkig hebben wij de oude film nog...

Aston

Avatar

Als Jason Statham in die film gaat spelen hoop ik de film eindelijk weer s een keer een goede film wordt. De laatste tijd speelt Jaspn Statham voornamelijk in wat slechtere films. Jammer. IK was namelijk wel een soort fan.The Italian Job, Lock Stock, Snatch, The transporter 1 en 2 en Chaos waren aardige tot goede films maar de laatste tijd is het weinig goeds. Death Race en Bank Job lijken me mischien nog wel aardig maar die heb ik niet gezien en kan ook niet oordelen.
Ik ben bang dat dit ook geen meesterwerkje zal worden.

patrob

Avatar

Ben ik dan de enige die van mening is dat een remake van een film met Charles Bronson ten allen tijde een verbetering is, zolang Bronson er maar niet in meedoet? Die vent heeft in z'n eentje Once Upon A Time in the West voor mij verpest.

lykathea

Avatar

Ja, dan ben je waarschijnlijk de enige. Smiley face

Ik bedoel, wauw. Dat je Bronson haat, oke, dat doen wel meer mensen. Maar dat je Bronson haat in Once Upon a Time, dat is wel nieuw voor mij.

patrob

Avatar

Wat was dat een geweldige film geweest als Clint Eastwood de hoofdrol voor z'n rekening had genomen.

lykathea

Avatar

Juist, ja. Onzin, dus Smiley face

patrob

Avatar

Dat meen je toch zeker niet. Wat is er toch zo geweldig aan die Bronson met z'n geniepige kleine stiekeme oogjes.

lykathea

Avatar

Dat je sowieso verbaast bent dat iemand Bronson in Once Upon a Time goed vind passen is al wat vreemd, en vooral als je bedenkt dat hij niet meer of minder dan Eastwood doet. Het gaat puur om de uitstraling, het charisma. Die bij beide overigens wel weer compleet anders is.

Waar Eastwood met z'n blik juist altijd de grimmigheid zelf is, en zelfs zijn blikken kunnen doden, heeft Bronson een ultieme charme over zich heen hangen, maar waar tóch niet mee te spotten valt. En dát is nou juist Harmonica.

Eastwood had mistaan in die specifieke rol, en het verbaast mij ook niet dat Leone voor iemand anders koos.

patrob

Avatar

Gezien het succes van de film heb je ongetwijfeld gelijk. Het komt er uiteindelijk op neer, dat ik een aversie tegen Bronson heb, terwijl Clint één van mijn grootste filmhelden is. Derhalve ben ik enorm bevooroordeeld als ik één van beide op het witte doek zie.

Thiver

Avatar

lykathea "Eastwood had mistaan in die specifieke rol, en het verbaast mij ook niet dat Leone voor iemand anders koos."

Wat ik heb begrepen, is dat Bronson de eerste keus was van Serigo Leone voor The Man with No Name.

NieuwsFilm

meest populair