Crank (2006)

"My name is Chev Chelios, and today is the day I die"

De beste gameverfilming die niet op een game is gebaseerd.
play

6,6 details

  • 88 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
88 Min Verenigd Koninkrijk

Een ex-huurmoordenaar werd geïnjecteerd met een dodelijk vergif en heeft 24 uur de tijd om het antigif te vinden. De enige remedie om uit te stellen dat het virus zijn hart laat stoppen, is zijn adrenalinegehalte op het maximum houden.

Regie
Mark Neveldine
Brian Taylor
Cast
Jason Statham, Amy Smart, Dwight Yoakam, Jose Pablo Cantillo, Efren Ramirez, Edi Gathegi, Keone Young, Reno Wilson, Glenn Howerton, Yousuf Azami, Valarie Rae Miller, Carlos Sanz, David Brown, Jay Xcala, Laurent Schwaar.
Budget
$ 12.000.000
Opbrengst
$ 42.931.041
Release
31.08.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark Neveldine, Brian Taylor | Cast: Jason Statham (Chev Chelios), Amy Smart (Eve), Jose Pablo Cantillo (Verona), Dwight Yoakam (Doc Miles) e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2006

Regisseurs en scriptschrijvers Mark Neveldine en Brian Taylor wilden de adrenalineopwekkende ervaring van de betere computerspellen op het witte doek reproduceren. Dat is ze met Crank goed gelukt. De film volgt de logica en het narratief van een videogame, heeft even weinig pretenties, zit boordevol verwijzingen naar oude arcadespellen en de overzichtsshots zijn van Google Earth geplukt. Na de aftiteling volgt zelfs een extra scène met daarin hoofdpersoon Chev Chelios als 2D platformfiguur, waarna de zin ‘insert coin to continue’ op het scherm begint te knipperen. Is dit iets slechts? Nee, want het idee werkt goed en iedereen die vanaf nu van plan is om een spel te verfilmen doet er verstandig aan om van deze film te leren.

Chev Chelios is een huurmoordenaar die op een dag wakker wordt met nog een uur te leven. Een vijand heeft hem in zijn slaap met een of ander synthetisch Chinees gif geïnjecteerd en de boodschap achtergelaten dat de dood hem op de hielen zit. Chev komt er dankzij zijn privé-dokter al snel achter dat hij zijn levensduur kan prolongeren zolang hij maar voldoende adrenaline blijft produceren.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Crank Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

TheVault

"...Persoonlijk vind ik dit een geweldige film. Uniek in zijn genre, heerlijk bot en Statham is top geca......"

Shryce

"...Echt de beste film ooit, ongeacht de concurrentie. Deze film is de baas der bazen onder de films !......"

Albert020

"...Deze ga ik na Carlito's Way kijkuuhh ;)..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Crank

acties