Deze stevige actiefilm is een echte 'guilty pleasure'

Een lekker vlotte actiefilm voor jouw filmavond.

Jeffrey Kouters 3 oktober 2022 17:01 in Featured
Crank met Jason Statham in de hoofdrol is een film die barst van de testosteron. Deze actiefilm is wellicht niet de beste ooit, maar staat wel bekend als echte 'guilty pleasure' onder liefhebbers van het genre.

In Crank speelt Statham een huurmoordenaar genaamd Chev wiens eigen leven op het spel komt te staan wanneer hij wordt vergiftigd door zijn aartsrivaal Verona (Jose Pablo Cantillo).

Om te overleven moet hij zijn adrenaline op peil houden én het tegengif weten te bemachtigen voordat het te laat is. Wat volgt is een bloedstollende achtervolging door Los Angeles.

Prestaties
Crank - geregisseerd door Mark Neveldine en Brian Taylor - werd gemaakt voor 12 miljoen dollar en wist wereldwijd 42,9 miljoen op te halen. Genoeg om groenlicht te geven aan een vervolg.

Op Rotten Tomatoes heeft deze titel een vrij aardige score van 62 procent (met een gemiddelde beoordeling van 6.1). FilmTotaal-recensent Kaj van Zoelen gaf de actiefilm destijds 3.5 ster.Kijken
In Nederland is Crank onder meer beschikbaar via Viaplay. Met een speelduur van 'slechts' 88 minuten is Crank letterlijk een vlotte zit. Ideaal om eens op te zetten bij een avondje filmkijken dus.

NieuwsFilm