TV filmtips komende week

Komende week op TV o.a de klassieker L.A. Confidential

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuze's voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht.

Bekijk de afbeelding

Hart's War (2002)

Zaterdag 25 april om 22:15 op Veronica

Een jonge rechtenstudent wordt luitenant tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wanneer hij gevangen wordt genomen neemt hij de verdeding op zich van een zwarte gevangene die wordt beschuldigd van moord.
Bekijk de afbeelding

The Kid (1921)

Zondag 26 april om 15:55 op Eén

Een man vindt een achtergelaten baby en voedt het op alsof het zijn eigen kind was. Vijf jaar later is de moeder, die de baby te vondeling heeft gelegd, een bekende opera-ster en hoopt haar baby terug te vinden.
Bekijk de afbeelding

National Treasure (2004)

Maandag 27 april om 20:30 op SBS6

Benjamin Franklin Gates komt uit een familie vol schattenzoekers. Alle familieleden hebben hetzelfde levensdoel gehad: het vinden van een oorlogsbuit die na de Revolutie door de Founding Fathers werd verstopt. Ben staat op het punt om de schat te vinden, maar wordt verraden door twee vrienden die de schat zelf willen hebben. Om de schat zo snel mogelijk te vinden, moet Ben eerst een goed bewaakt document stelen, wat helaas tot gevolg heeft dat ook het FBI hem op de hielen zit.
Bekijk de afbeelding

L.A. Confidential (1997)

Dinsdag 28 april om 20:30 op RTL7

Los Angeles, begin jaren '50. Het onderzoek naar een schietpartij in een duistere kroeg brengt de speurders op het spoor van een prostitutienetwerk waarin de meisjes dubbelgangsters zijn van sterren als Marilyn Monroe, Veronica Lake of Rita Hayworth. Agenten Dudley Smith en Ed Exley, die het grondig oneens zijn over de manier waarop deze zaak moet aangepakt worden, zullen gauw ervaren dat de heren die aan het hoofd staan van het netwerk geen pottenkijkers dulden.
Bekijk de afbeelding

Thank You for Smoking (2005)

Woensdag 29 april om 20:40 op Canvas

Als woordvoerder van Big Tobacco heeft Nick Naylor de pittige taak om de rechten van rokers en sigarettenfabrikanten te verdedigen in de hedendaagse neopuriteinse cultuur. Maar Nick blinkt uit in wat hij doet.
Terwijl hij wordt geconfronteerd met gezondheidsfreaks die alle tabak willen verbannen en een opportunistische senator die gifetiketten op de sigarettenpakjes wil hebben, begint Nick een PR offensief. Hij verschijnt in talkshows, weet met zijn gladde praat de gevaren van roken van de hand te wijzen en neemt een super-agent (Rob Lowe) uit Hollywood in de arm om roken in films te promoten. Hiermee trekt Nick de aandacht van de baas (Robert Duvall) van de tabaksindustrie maar ook van een onderzoeksjournaliste (Katie Holmes), die voortvarend aan de slag gaat om Nick te onderzoeken. Nick blijft beweren dat hij zijn werk alleen doet om de hypotheek te kunnen betalen, maar begint zich wel af te vragen wat voor invloed zijn woorden en daden op zijn zoon Joey hebben....
Bekijk de afbeelding

X-Men (2000)

Donderdag 30 april om 20:30 op RTL7

Over de gehele planeet worden kinderen geboren met een genetische afwijking die ze bijzondere krachten geeft. Deze mutanten kunnen terecht bij Professor Xavier, hij heeft een school gesticht om deze verschoppelingen in te kunnen zetten als zogenaamde X-Men. Ze strijden onder andere tegen Magneto, ook een mutant, die de mensheid wil vernietigen.
Bekijk de afbeelding

X-Men: The Last Stand (2006)

Vrijdag 1 mei om 20:30 op RTL5

n X-MEN THE LAST STAND, de ultieme climax van de "X-MEN"-trilogie dreigt een 'kuur' voor mutanten het verloop van de geschiedenis grondig te wijzigen. Voor het eerst krijgen de mutanten een keuze: of ze behouden hun unieke krachten maar blijven outcast, of ze ontdoen zich van hun krachten en worden net als de rest van de mensheid. Dit lijdt tot een nog grotere strijd tussen de vreedzame Charles Xavier en Magneto, de grote voorstander van de 'survival of the fittest'.



NieuwsFilm

meest populair