The Rock als Captain Nemo?

Hoewel McG de voorkeur gaf aan Will Smith, zal The Rock vermoedelijk de titelrol vertolken in 20,000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo.

De Amerikaanse acteur Dwayne Johnson (The Scorpion King), alias The Rock, heeft getekend voor een rol in de Disney-film 20,000 Leagues Under the Sea: Captain Nemo van regisseur McG (aankomende Terminator Salvation). Hoewel laatstgenoemde liever Will Smith in de titelrol had gezien, zal The Rock vermoedelijk Captain Nemo vertolken.

De film verhaalt over de ontstaansgeschiedenis van Captain Nemo, een personage dat bedacht werd door de Franse schrijver Jules Verne en een hoofdrol speelt in diens roman Twintigduizend mijlen onder zee uit 1870. Het verhaal begint met de bouw van zijn oorlogsschip, de Nautilus, op een onbewoond eiland.

De opnames van de film starten later dit jaar in Australië. Filmstudio Walt Disney Pictures heeft intussen de volgende synopsis vrijgegeven: "Een voortvluchtige walvisjager, een bioloog, een mysterieuze vrouw en de kapitein van een futuristische duikboot gaan samen op zoek naar een verloren onderwaterbeschaving die niet alleen bibliotheken van grote kennis herbergt, maar ook over een wapen beschikt met de kracht om de mensheid te vernietigen."



NieuwsFilm

meest populair