Terminator Salvation (2009)

The End Begins

Bij lange na niet zo goed als de eerste twee Terminator-films, maar op zichzelf is de nieuwste Terminator ondanks enkele gebreken best een goede actiefilm.
play

5,9 details

  • 130 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
  • Verenigd Koninkrijk
130 Min Verenigde Staten

De film volgt John Connor (Christian Bale) die wanhopig poogt een verzetsleger te organiseren in een oorlog met een leger van robot-overheersers (Skynet). Het is de laatste en enige hoop voor de mensheid om zich aan de heerschappij van Skynet te onttrekken. Sleutelfiguur binnen het verzet is Marcus Wright (Sam Worthington), een ter dood veroordeelde crimineel die in zijn dodencel op zijn lot wacht.

Regie
McG
Cast
Christian Bale, Sam Worthington, Helena Bonham Carter, Bryce Dallas Howard, Anton Yelchin, Common, Moon Bloodgood, Michael Ironside, Dylan Kenin, Chris Browning, Jane Alexander, Zach McGowan, Roland Kickinger, Anjul Nigam, Beth Bailey, Chris Ashworth, John Trejo, Jadagrace, Alan D. Purwin, Omar Paz Trujillo, Babak Tafti, Mark Rayner, Victor J. Ho.
Budget
$ 200.000.000
Opbrengst
$ 371.353.001
Release
20.05.2009
Release NL
04.06.2009
Release DVD
17.11.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: McG | Cast: Christian Bale (John Connor), Sam Worthington (Marcus Wright), Moon Bloodgood (Blair Williams), Anton Yelchin (Kyle Reese) e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2009

Op zichzelf is Terminator Salvation, hoewel niet zonder gebreken, best een goede actiefilm. De vraag is echter of je de film kunt loskoppelen van zijn erfgoed. The Terminator en Terminator 2: Judgment Day (beide van James Cameron) zijn inmiddels sciencefiction-actieklassiekers die tot de hoogtepunten van beide genres worden gerekend. Terminator 3: Rise of the Machines (niet van James Cameron) viel in vergelijking met zijn voorgangers enorm tegen, ondanks een aantal goede scènes. De vierde Terminator is een heel ander soort film. Niet meer één lange achtervolging, wat de eerste drie films in meer of mindere mate toch waren, en geen Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol meer.

Schwarzenegger was het boegbeeld van de serie, maar toch is het niet zozeer Arnie, maar Linda Hamilton die een beetje gemist wordt. Een sterke vrouw zoals Sarah Connor ontbreekt dit keer. Voor het eerst in de reeks draait het verhaal bijna alleen maar om mannen en zijn de vrouwen die een rol van betekenis spelen toch een stuk magerder uitgewerkt. Zo voegt het personage van Moon Bloodgood weinig toe, en is ze vooral functioneel voor de plot. Ondanks de poging om een sterke vrouw neer te zetten in de stijl van Sarah Connor, dient ze vooral om de mannelijke hoofdrolspelers bij elkaar te krijgen. Bovendien draagt haar acteerwerk maar weinig bij.

videotrailers & clips

alle artikelen (82)

Terminator Salvation Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...[quote=Tarkus]Ook deze dus opnieuw gezien, op Blu-ray. En ik blijf dus bij mijn eerste mening. Het......"

FilmMaster

"...Deze film wordt echt veel op tv uitgezonden. Vind het trouwens wel een coole film...."

Tidus

"...[quote=B@chelor]Als aktiefilm goed geslaagd. Als Terminator film minder geslaagd. Ik heb me in ieder......"

Terminator Salvation

acties