Regisseur over het floppen van 'Terminator Salvation' en het duistere alternatieve einde

Nog steeds vinden veel fans het jammer dat deze geplande trilogie niet doorging...

De Terminator-franchise kreeg in 2009 een vervolg met Terminator Salvation. Dit moest de start van een gloednieuw drieluik worden die de onvermijdelijke oorlog tussen mens en machine zou belichten.

Helaas liep alles net even anders. De film werd gezien als een financiële flop, met $371 miljoen dollar opbrengst tegenover een budget van $200 miljoen dollar, en de vervolgplannen verdwenen in de prullenbak.

Alles zat tegen
Tot overmaat van ramp ging vervolgens studio Halcyon Company failliet, waarna de rechten werden verkocht aan Annapurna Pictures.

Die besloten er een complete reboot tegenaan te gooien waarvoor Arnold Schwarzenegger werd opgegraven en het aloude verhaaltje (slechte robot moet toekomstig leider van het verzet uit de weg ruimen en goeie robot probeert te beschermen) weer werd herkauwd, eveneens zonder succes.

Een open wond
Regisseur McG laat zich hier nu nog maar eens over uit. Zo merkt hij op dat zijn oorspronkelijke einde "meer dan duister was" vergeleken met het theatrale einde dat we destijds in de bioscoopzalen te zien kregen:

"We hebben ons best gedaan en alles gegeven. We hebben Jonathan Nolan erbij gehaald om het te schrijven, net toen er een schrijversstaking was. Qua hoofdrolspeler kun je niet veel hoger reiken dan Christian Bale".


"Er is een versie met een hele andere climax die vele malen donkerder is, ik kan het alleen nog niet met de wereld delen. Er zijn mensen online die zeggen dat ze die versie willen zien, dat is interessant! Dus ik denk dat ik daarmee een heleboel dingen goed heb gedaan. Wordt vervolgd".

NieuwsFilm

meest populair