Duitsers helpen remake Barbarella om zeep

Regisseur Robert Rodriguez was er klaar voor, de sets waren klaar, maar wat ging er fout?

De remake van Barbarella, de erotisch getinte sciencefiction-film / cultklassieker uit 1968 heeft het nooit echt makkelijk gehad. Eind 2007 was het Universal die niet akkoord ging met een budget wat richting de 100 miljoen moest liggen en liet het project daardoor vallen. Maar na veel onderhandelingen met diverse investeerders was er toch een budget en konden de opnames toch beginnen in de zomer van 08, die waren ook vast doorgegaan als er geen staking kwam en project weer voor onbepaalde tijd werd uitgesteld.

Een jaar later heeft regisseur Robert Rodriguez (Planet Terror) in een interview met MTV laten weten dat het project nu definitief van de baan is. Hij had van een Duits bedrijf een bedrag van 70 miljoen tot zijn beschikking, wat voor hem veruit het hoogste budget voor een film was tot nu toe. De catch was alleen dat de gehele film in Duitsland opgenomen en afgemaakt moest worden, en dat is voor Rodriguez nogal een probleem:

“I have five kids and I was like, ‘God, I don’t know if we can do that. I don’t know if I can be away that long. We had all this artwork and screen tests of what it would look like. It was a really cool, R-rated, sexy—almost like that [1981 animated] movie, ‘Heavy Metal’—version of a ‘Star Wars’ movie. Something that no one ever could get to see. It was gonna be really great.”

Voorlopig blijft Jane Fonda dus de enige echte Barbarella, of het Duitse bedrijf moet de rechten kopen en een bekende Duitse regisseur vinden met een korte voornaam die de film wel helemaal in Duitsland wil maken... IMDB heeft er in ieder geval weinig vertrouwen meer in. Tik hier voor het hele interview en voor de kleine verrassing die Rodriguez misschien nog voor ons in petto heeft.



NieuwsFilm

meest populair