Bond 23 in Afghanistan?

The Guardian speculeert erop dat 007 zijn volgende avontuur tussen de opiumvelden en drugsbaronnen in Helmand zal doorbrengen.

De Britse krant The Guardian speculeert erop dat de 23ste Bond-film zich zal afspelen in Afghanistan. Volgens de redactie hebben de betrokken scenaristen de Britse ambassade in Kaboel gecontacteerd voor technisch advies, en is de kans dus groot dat James Bond (Daniel Craig) zijn volgende avontuur tussen de "opiumvelden en drugsbaronnen in Helmand" zal doorbrengen.

Helmand is een onstabiele provincie in het zuidwesten van Afghanistan, waar duizenden Britse troepen al sinds 2006 in een strijd verwikkeld zijn met opstandige Talibanstrijders en tribale milities. EON Productions, de filmstudio die al sinds 1962 de James Bond-films produceert, wil voorlopig geen commentaar kwijt rond het gerucht. Het zou niet de eerste keer zijn dat James Bond naar Afghanistan trekt. In The Living Daylights zat 007 (Timothy Dalton) een tijdje opgesloten in een Sovjet-vliegbasis in het land.



NieuwsFilm

meest populair