Nieuwe foto's Alice in Wonderland

Tim Burton creëert nog niet eerder vertoond visueel, surrealistisch spektakel.

USA Today had vandaag de primeur: nieuwe promotiefoto's van Tim Burtons Alice in Wonderland. Hieronder bevinden zich niet alleen karakterprofielen van Johnny Depp als de Mad Hatter, Helena Bonham Carter als de Red Queen (met enorm hoofd) en Anne Hathaway als de White Queen, maar ook zeer indrukwekkende interactieve concept-art, waarmee je met de muis door Burtons Wonderland kan navigeren. Op de concept-art is onder andere de ontmoeting tussen Alice (Mia Wasikowska) en de White Rabbit (Michael Sheen), de tuin met de enorme pratende bloemen en de eivormige tweeling Tweedledee en Tweedledum (Little Britains Matt Lucas) te zien.

Producer Richard Zanuck gaf daarnaast wat details over de film weg. Zo wordt de film een sequel op het oorspronkelijke verhaal van Lewis Carroll. Alice is nu zeventien jaar oud. Als ze plotseling een aanzoek krijgt op een feestje in een Victoriaans landhuis, voor de ogen van honderden verwaande society-types, vlucht ze weg. Ze volgt een wit konijn, valt in zijn hol en komt na tien jaar afwezigheid weer terecht in Wonderland. Ze herinnert zich echter niets meer van haar laatste bezoek.

Ook over de personages op de karakterprofielen wist Zanuck wat te vertellen. Depps Mad Hatter is volledig gestoord en spreekt met een accent die Zanuck "alleen kan beschrijven als onbeschrijfbaar". Bonham Carters Red Queen schreeuwt natuurlijk de hele tijd niets anders dan "Off with their heads!", en heeft daardoor een slotgracht gevuld met wiebelende hoofden ("bobbing noggins"). Hathaways White Queen ten slotte is een beeldschone vorstin, die door haar zus van de troon is gestoten. Ze is zeer excentriek en loopt niet, maar zweeft.

Klik hier voor het volledige artikel met de concept-art.





NieuwsFilm

meest populair