FilmTotaal interviewt Dick Maas!

"Het Fonds heeft er alles aan gedaan om Moordwijven niet gemaakt te krijgen. Nu proberen ze weer hetzelfde met Sint."

Een aantal dagen geleden hebben we artwork geplaatst van het in ontwikkeling zijnde Sint onder regie van Dick Maas. Voor wie de laatste 20 jaar in een grot heeft geleefd: Dick Maas is de regisseur en schrijver van bekende Nederlandse klassiekers als De Lift, Flodder en Amsterdamned. In het artikel riepen we Dick op tot een reactie m.b.t de status van Sint en zowaar die reactie kwam er! We hebben toen gelijk contact gezocht met hem om te kijken of hij tijd had voor een kort interviewtje. Dick zal dit artikel zelf ook lezen, dus als je vragen hebt laat ze achter in de comments en misschien kan hij ze wel beantwoorden.

Dick de bezoekers van FilmTotaal hebben met veel enthousiasme gereageerd op het artwork van je project Sint. Hoe ben je op het idee voor deze film gekomen?



Ben je met Sint ook op zoek naar een spannend verhaal of wordt het voornamelijk lekker ouderwets 'Hack and Slash'?

SINT is een thriller vol actie en bloederige horror elementen, maar ook met humor en suspense. Zoals een van de moodboards laat zien, wanneer de politieboot de halfverbrande schoener van St. Niklas ontdekt, zitten er ook mysterieuze, spookachtige elementen in.

Wat is nu de huidige status van het project?

Het Filmfonds weigert ons van de nodige subsidie te voorzien, zodat we genoodzaakt zijn naar de rechter te stappen. Helaas kan dit inhouden dat het ons dit jaar weer niet lukt om de film te draaien. (vanwege het onderwerp moeten we in de winter draaien) Of het er daarna ooit van komt is de vraag.

Santa's Slay een bron van inspiratie geweest voor Sint?



Ben je niet bang zo meteen bekend te staan als de man die voor heel veel kindertjes het Sinterklaasfeest voorgoed heeft verpest?

Je kan een slechtere reputatie hebben. Bovendien zal de film voor 16 jaar en ouder zijn.

Je schreef op FT over het 'Nederlands Fonds Tegen de Film', dit klinkt enigszins bitter.



Wat kunnen we naast Sint de komende tijd nog van je verwachten?



NieuwsFilm

meest populair