Sint (2010)

Wie van de platte, oer-Hollandse humor van Dick Maas houdt en graag een Zwarte Piet onthoofd ziet worden, mag Sint absoluut niet overslaan.
play

5,5 details

  • 85 Min
  • Komedie
  • Horror
  • Nederland
85 Min Nederland

In de film Sint bindt Frank (Egbert-Jan Weeber) de strijd aan met de moordlustige Niklas (Huub Stapel), een uit de dood herrezen bisschop, die het begrip kindervriend een geheel nieuwe invulling geeft. Frank wordt daarin bijgestaan door zijn vriendin Lisa (Caro Lenssen) en de politierechercheur Goert (Bert Luppes).

Regie
Dick Maas
Cast
Egbert Jan Weeber, Huub Stapel, Caro Lenssen, Kees Boot, Frederik Brom, Bert Luppes, Cynthia Abma, Jim Deddes, Escha Tanihatu, Bob Schwarze, Madelief Blanken, Terrence Sinclair, Niels van den Berg, Joey van der Velden, Rob Andrist Plourde.
Release
11.11.2010
Release NL
11.11.2010
Release DVD
11.10.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Dick Maas | Cast: Egbert-Jan Weeber (Frank), Caro Lenssen (Lisa), Escha Tanihatu (Sophie), Huub Stapel (Niklas), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2010

Dat Sint een groot commercieel succes gaat worden, daar twijfelt eigenlijk niemand meer aan. Na alle media-aandacht rondom de film, in gang gezet door een groep bezorgde ouders onder leiding van Johan Nijenhuis die problemen hadden met de poster, is iedereen benieuwd naar het eindproduct. Het is een flinke opsteker voor Dick Maas en consorten, die met Sint een echte Nederlandse horrorfilm hebben afgeleverd, met alle plus- en minpunten die daarbij horen.

Kenners van het werk van Dick Maas, regisseur van onder meer Flodder en De Lift, weten dat subtiliteit niet zijn handelsmerk is. Dat is in Sint niet veel anders. Het begint al met de proloog, die zich afspeelt op 5 december 1492. Daar zien we hoe Sint Niklas samen met zijn volgelingen op behoorlijk brute wijze een dorpje binnenstormt en het nodige verlangt van de dorpelingen. Die komen echter in opstand en verbranden de boot van Niklas, met hem erop.

videotrailers & clips

alle artikelen (29)

Sint Nieuwsberichten

Laatste reacties

EKA

"...Dick Maas is één van de weinige regisseurs in ons land die een onderhoudende horrorfilm kan maken! "......"

Vleeshaak

"...Buiten het slechte acteerwerk, matige opbouw en vele onlogische dingen toch nog redelijk vermakelijk......"

Gigan72

"...Wat een bagger film is dit echt zo super slecht niet normaal meer..."

Sint

acties