Recensie

Sint (2010)

Wie van de platte, oer-Hollandse humor van Dick Maas houdt en graag een Zwarte Piet onthoofd ziet worden, mag Sint absoluut niet overslaan.

door Arman Avsaroglu om 23:12 in RECENSIES
Sint poster
Regie: Dick Maas | Cast: Egbert-Jan Weeber (Frank), Caro Lenssen (Lisa), Escha Tanihatu (Sophie), Huub Stapel (Niklas), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2010

Dat Sint een groot commercieel succes gaat worden, daar twijfelt eigenlijk niemand meer aan. Na alle media-aandacht rondom de film, in gang gezet door een groep bezorgde ouders onder leiding van Johan Nijenhuis die problemen hadden met de poster, is iedereen benieuwd naar het eindproduct. Het is een flinke opsteker voor Dick Maas en consorten, die met Sint een echte Nederlandse horrorfilm hebben afgeleverd, met alle plus- en minpunten die daarbij horen.

Kenners van het werk van Dick Maas, regisseur van onder meer Flodder en De Lift, weten dat subtiliteit niet zijn handelsmerk is. Dat is in Sint niet veel anders. Het begint al met de proloog, die zich afspeelt op 5 december 1492. Daar zien we hoe Sint Niklas samen met zijn volgelingen op behoorlijk brute wijze een dorpje binnenstormt en het nodige verlangt van de dorpelingen. Die komen echter in opstand en verbranden de boot van Niklas, met hem erop.

Maar één proloog is niet genoeg voor Maas. Er komt er nog een, die zich afspeelt op een Nederlandse boerderij in 1968. Daar ziet een jongen van een jaar of tien hoe op Sinterklaasavond zijn hele familie op brute wijze wordt afgeslacht. Pas hierna kan de film goed en wel beginnen als we zien hoe leerlingen van een school in Amsterdam-Zuid, en een politieagent die als enige waarschuwt voor de duivelse Sint, zich voorbereiden op pakjesavond.

Sint is een film die het kijkerspubliek zeer waarschijnlijk in twee groepen gaat verdelen. Een groep die de flauwe, platte humor van Dick Maas geweldig vindt en een groep die niet veel opheeft met de oer-Hollandse stijl van de regisseur. Deze recensent behoort tot die laatste groep.

De ellende begint, zoals zo vaak bij Nederlandse films, bij het potsierlijke scenario van Maas zelf, dat werkelijk zeldzaam slecht is. Dat de dialogen onnatuurlijk en uit de tijd klinken, mag eigenlijk geen verbazing meer wekken, maar het vreemdst is dat Maas geen tijd heeft besteed aan de ontwikkeling van zijn personages, toch wel van enig belang in een speelfilm. Iedereen speelt in feite een bijrol in Sint, want er is maar een hoofdrolspeler: de regisseur zelf. Maas, die ook nog eens de veel te aanwezige muziek componeerde, is zelfs zo blij met zichzelf dat hij in de film ook nog eens naar Flodder gaat verwijzen. Dat gaat toch wel behoorlijk ver.

En dan is er nog de humor, die in een genrefilm als Sint niet mag ontbreken. Om even aan te geven van welk niveau de meeste grappen zijn, volgt hier een korte beschrijving van de eerste poging tot humor: een middelbare scholier pakt in zijn klas op 5 december zijn surprise uit. Er zit een dildo in. Wie dat grappig vindt, mag Sint absoluut niet overslaan, want dergelijke ‘komische hoogstandjes’ komen zeker nog terug in de film.

Toch zijn er wel enkele lichtpuntjes in Sint te vinden, met name op het visuele vlak. De special effects zijn werkelijk indrukwekkend te noemen, en niet alleen voor Nederlandse begrippen. Vooral een scène waarin de horrorsint op zijn schimmel over de Amsterdamse daken racet en politieagenten van zich af moet slaan, ziet er uitstekend uit. Ook de lekker bloederige horrorscènes zijn tot in de puntjes verzorgd. Maas bedenkt een aantal zeer creatieve manieren om mensen te vermoorden en die zijn, in tegenstelling tot de meeste flauwe pogingen tot humor, dan wel weer vermakelijk. Het is alleen jammer dat Maas zijn publiek zo onderschat. Als een politieboot een gebied binnenvaart, dat gemarkeerd is met een bord waar ‘verboden toegang’ op staat, vindt Maas het nodig om ook nog eens een doodshoofd op dat bord af te beelden. Het is allemaal zo ontzettend vet en over de top. Nu hoeft dat helemaal niet verkeerd te zijn (denk bijvoorbeeld aan het vergelijkbare maar superieure Machete), maar dan moet de uitvoering wel beter zijn dan in het tegenvallende Sint.

46 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

shaunofthedead

Avatar

bagheera "Ik heb Sint afgelopen weekend gezien, en deze uitstekend opgemerkte koe van een rekenfout viel me ook op en zit me nog steeds dwars. Ten eerste omdat het gewoon té slecht is, en daarnaast zijn ze gedurende de film niet eens consequent. Dan komt 'ie eens in de 32 jaar, dan weer eens in de 42 (wat wel klopt volgens de gegevens die we krijgen), en op het eind van de film is het ineens 23 jaar. WTF?!?!?. "


Ja dat vond ik ook zo raar. De plot telde eigenlijk nog wel meer gaten. Ik vond de film serieus tegenvallen. De acteerprestaties waren echt slecht, net alsof ze allemaal iets stonden uit te leggen tegen kleuters. De dialogen waren schrijnend en getuigden van weinig creativiteit bij de scenaristen. Het enige wat dit lamlendige niveau kon overstijgen waren de achtervolging op het dak en de schrikmomenten wanneer de sint een slachtoffer maakte, al werd ook dit minder en minder naarmate de film vorderde. Daardoor krijgt de film van mij toch nog een redelijke score, maar het blijft gebuisd. Dit was het niveau van een slechte B-film.

4/10

bagheera

Avatar

Yor= "Ik snap het niet. Volgens de trailer komt volle maan op 5 december slechts 1x in de 32 jaar voor. In deze recensie staat dat de 2e proloog plaatsvind in 1968. Als ik daar 32 jaar bij optel, kom ik op 2000. Speelt de film zich af in 2000? Heeft de recensent een foutje gemaakt? Of heeft Dick Maas een rekenfoutje gemaakt? Of heb ik nu iets teveel gezegd? (ik heb de film nl nog niet gezien...)"


Ik heb Sint afgelopen weekend gezien, en deze uitstekend opgemerkte koe van een rekenfout viel me ook op en zit me nog steeds dwars. Ten eerste omdat het gewoon té slecht is, en daarnaast zijn ze gedurende de film niet eens consequent. Dan komt 'ie eens in de 32 jaar, dan weer eens in de 42 (wat wel klopt volgens de gegevens die we krijgen), en op het eind van de film is het ineens 23 jaar. WTF?!?!?.

Voor de rest is de film precies wat je ervan kunt verwachten, er zitten leuke komische stukken in (politieauto+schimmel=hilarisch), goede schrikmomenten en lekkere gore. Ga aub niet voor diepgang naar deze film, die is ver te zoeken. Het credo "zo slecht dat 'ie goed is" is bij deze film wel redelijk van toepassing.

Weddy Jazza

Avatar

Ik kan me helemaal vinden in deze recensie. Die gast maakt nog films met hetzelfde taalgebruik als in Amsterdamnd of De Lift. En het idee is ook zo goed. Volle maan op 5dec en dat soort ongein. Maar het erge is het loont er gaan straks een miljoen mensen naar deze film. Dus ze zullen doorgaan met deze bagger maken.

Toelietoesh

Avatar

Blockbuster "Als Maas slim is komt ie elk jaar rond 5 december met een Sint-horror.

Lekker uitmelken, doen ze in USA ook met elke Halloween een Saw film.

Gewoon à la Final Destination mensen zo creatief mogelijk laten doodgaan, moet in Nederland ook mogelijk zijn. Ik denk dat er wel een markt voor is. Voor jongeren zijn er al tijden geen leuke films in de bios. Voor kinderen genoeg, en voor ouderen zijn er al die cultfilms/boekverfilmingen. Ook ik val er net tussenin."


Wat is dit? Spoor je uitmelken aan?

Blockbuster

Avatar

Als Maas slim is komt ie elk jaar rond 5 december met een Sint-horror.

Lekker uitmelken, doen ze in USA ook met elke Halloween een Saw film.

Gewoon à la Final Destination mensen zo creatief mogelijk laten doodgaan, moet in Nederland ook mogelijk zijn. Ik denk dat er wel een markt voor is. Voor jongeren zijn er al tijden geen leuke films in de bios. Voor kinderen genoeg, en voor ouderen zijn er al die cultfilms/boekverfilmingen. Ook ik val er net tussenin.

ntt

Avatar

Yor= "Ik snap het niet. Volgens de trailer komt volle maan op 5 december slechts 1x in de 32 jaar voor. In deze recensie staat dat de 2e proloog plaatsvind in 1968. Als ik daar 32 jaar bij optel, kom ik op 2000. Speelt de film zich af in 2000? Heeft de recensent een foutje gemaakt? Of heeft Dick Maas een rekenfoutje gemaakt? Of heb ik nu iets teveel gezegd? (ik heb de film nl nog niet gezien...)"


Nee heellaas het is maas die een foutje maakt niet de recensist :9

Yor=

Avatar

Ik snap het niet. Volgens de trailer komt volle maan op 5 december slechts 1x in de 32 jaar voor. In deze recensie staat dat de 2e proloog plaatsvind in 1968. Als ik daar 32 jaar bij optel, kom ik op 2000. Speelt de film zich af in 2000? Heeft de recensent een foutje gemaakt? Of heeft Dick Maas een rekenfoutje gemaakt? Of heb ik nu iets teveel gezegd? (ik heb de film nl nog niet gezien...)

VVega

Avatar

Heerlijke Dick Maas film.

Film zit visueel fantastisch in elkaar. On-nederlands goed.
Typische Dick Maas-kenmerken heeft de film uiteraard ook:
- Slechte acteerprestaties.
- Plastieke personages.
- Valt op in onwerkelijkheid
Dus toch slecht dan? Nee, want het plezier van het filmmaken spat er van af. Elke filmliefhebber die slashermomenten wel kan waarderen zou naar deze film moeten bekijken.

Wat ben ik blij dat Dick Maas deze film gemaakt heeft. De Flodderfilms en serie maar snel weer vergeten.

Spider-fan

Avatar

PKP "
En wat mij vooraaaaaal stoorde was het feit dat men op de boot kinderen hoorden, maar toch het hele schip werd opgeblazen!?
"


Mja, het probleem is dat als die kinderen gered zouden worden, het een hele brave film met een happy ending zou worden. Dus in die zin is het wel begrijpelijk dat Dick dat zo opgelost heeft - de helden moesten die boot wel opblazen als noodoplossing - al had ik wel verwacht dat het ze wat meer moeite had mogen kosten; het laatste stuk had nog een soort knaller nodig
.
Maarja, aan de zijlijn commentaar geven is altijd makkelijk, Dick heeft toch een heel geslaagde horror-comedy gemaakt - een uiterst moeilijk genre.

En nee, je kunt zo'n rol met een verbrand gezicht niet zomaar aan iedere figurant geven. Er is een réden dat er een Robert Englund onder een Freddy masker zit - het blijft acteren en is in feite veel moeilijker omdat je je gezicht minder kunt gebruiken. Dit ging zo fout met 'Intensive Care': men dacht dat de kijker niet door zou hebben dat Bruckner niet George Kennedy was, maar het is overduidelijk.

PKP

Avatar

Was redelijk teleurgesteld in deze. Had niet al te hoge verwachtingen, maar zelfs die waren dus blijkbaar te hoog.

De humor was voor mij ver te zoeken, want zo grappig vond ik de 'grappen' helemaal niet, en ik had zeker meer van Huub Stapel verwacht.


Ze hadden hem gewoon zoals in het begin, toen 'ie nog 'normaal' was moeten laten. Nu nam dat slechts 10 minuten in beslag, en de rest van de film had ingevuld kunnen worden door iedereen met een masker op.


De nonchalante instelling van Egbert-Jan Weeber in de film stoorde mij ook enorm, vooral aangezien Zijn vrienden net zijn vermoord, en hij opgejaagd wordt door moordende pieten en een Sint?!

Caro Lenssen's personage had voor mij totaal geen toegevoegde waarde, behalve dan aan het eind van de film.. ;)

En wat mij vooraaaaaal stoorde was het feit dat men op de boot kinderen hoorden, maar toch het hele schip werd opgeblazen!?

Ik weet dat het om een Nederlandse film gaat, en ik dat maar voor lief moet nemen, maar er had veeééél meer in kunnen zitten.

Chrischzz

Avatar

Remco "En welke wijk is dat ?"


Ergens in Amstelveen noord..

El_Mariachi

Avatar

Ben het helemaal eens met Spider-fan.

Goede eerste helft, tweede helft wat minder. Helaas wordt het dan meer een generieke slasher en is het Sinterklaassausje veel dunner dan in de eerste helft. En inderdaad, iets meer achtergrond of diepgang had wel gemogen. Toch doet de film volgens mij precies wat je verwacht als je de omschrijving "horror-Sint" hoort.

Lekker spannend, paar keer even schrikken. Heel sfeervol en uniek in Nederland. Buitengewoon knap dat ze dat hier voor elkaar gekregen hebben.

Remco

Avatar

Chrischzz "Kan wel zijn dat Maas dat gezegd heeft, tich is de lift, hoe gedateerd ook wel 1 van de betere neder-thrillers..

En 1 op 1 kopie?
Misschien qua verhaal verloop.. maar verder?


En het blijft leuk om door de wijk te fietsen waar het exterieur is opgenomen.. Lekkere jaren 80 flat wijk.."


En welke wijk is dat ?

Chrischzz

Avatar

SunChaser "De lift is een 1 op 1 copie van Jaws. Heeft Maas zelf toegegeven. Ik vind de Lift nu echt slecht. Amsterdammed is wel leuk nog dankzij locaties."


Kan wel zijn dat Maas dat gezegd heeft, tich is de lift, hoe gedateerd ook wel 1 van de betere neder-thrillers..

En 1 op 1 kopie?
Misschien qua verhaal verloop.. maar verder?


En het blijft leuk om door de wijk te fietsen waar het exterieur is opgenomen.. Lekkere jaren 80 flat wijk..

ntt

Avatar

Laag cijfer of niet..Ben er heen geweest en vond het allemaal wel meevallen.Ben in de hele film 1x geschrokken en heb net zo vaak gelachen.Geen film om voor naar de Bios te gaan.
Ben je sceptisch bedenk het je goed voor je gaat.

SunChaser

Avatar

De lift is een 1 op 1 copie van Jaws. Heeft Maas zelf toegegeven. Ik vind de Lift nu echt slecht. Amsterdammed is wel leuk nog dankzij locaties.

Remco

Avatar

SunChaser "Bij FT tegenwoordig niet meer lijkt het wel.
Een genrefilm als Sint zal nooit hoge cijfers scoren, net als Saw, Scream etc. Als je de Lift of Amsterdammed nu ziet is het ook om te janken. Gewoon verstand op nul."


Vind ik niet ik vind de lift en Amsterdamned nog steeds erg leuk om te zien. Met name de lift zit erg sterk in elkaar voor het minuscule budget wat ze hadden.

Spider-fan

Avatar

De eerste helft van de film is erg goed, kent een prima opbouw wat mij betreft. Het is jammer dat de tweede helft na de dakrace erg inzakt. Vooral de finale had veel spectaculairder gekund. De film is beter dan 'Do not Disturb', maar haalt niet helemaal het niveau van 'Amsterdamned' of 'De Lift'. Het gore-gehalte is prima, en dat had van mij nog wel veel meer gemogen - maar het is logisch dat Maas zich qua onderwerp wat inhoudt; het is niet populair om in beeld kinderen vermoord te zien worden.

Het scenario is helaas erg gemakzuchtig. Simpele dialogen maakt me niet uit - het is nou niet een onderwerp dat tot Shakespeare-achtig niveau uitnodigt - maar had wat meer met de achtergrond van Sint gedaan: waaróm werd die bisschop afvallig en waarom trekt hij dan vanuit Spanje naar Nederland om te moorden i.p.v. een ander land.

Toch een leuke film in het vaak wat saaie Nederlandse filmklimaat.

chrissie107

Avatar

transp "Er zijn meer negatieve recensies, wel vergelijkbaar met de kritiek van Arman.

http://www.popcornmeter.nl/film/495/Sint.html"


Over het algemeen zijn de recensies bij popcornmeter vrij positief over Sint, als je bedenkt dat de verhouding 18 positief en 4 negatief is

SunChaser

Avatar

Baron Von Marlon "Is het niet mogelijk om recensies te schrijven ZONDER spoilers?"


Bij FT tegenwoordig niet meer lijkt het wel.
Een genrefilm als Sint zal nooit hoge cijfers scoren, net als Saw, Scream etc. Als je de Lift of Amsterdammed nu ziet is het ook om te janken. Gewoon verstand op nul.

Baron Von Marlon

Avatar

Is het niet mogelijk om recensies te schrijven ZONDER spoilers?

skullsplitter

Avatar

Sint is een film die het kijkerspubliek zeer waarschijnlijk in twee groepen gaat verdelen. Een groep die de flauwe, platte humor van Dick Maas geweldig vindt en een groep die niet veel opheeft met de oer-Hollandse stijl van de regisseur. Deze recensent behoort tot die laatste groep.


Deze kijker ook. Als je anno 2010 nog zo'n relatief brave en rammelende film op de markt zet, ben je bezig met zelfmoord. Maar door alle publiciteit (en let's face it, op papier is een horrorsint ook super natuurlijk) zal er toch wel genoeg naar de bios gaan om dit financieel rond te trekken.

Volgende graag wat sterker, nu waren intro, eindshot en een enkele grappige scene toch wel de hoogtepunten, en de rest was hopeloos verzand in zichzelf.

StevenP

Avatar

Wat een B-film zeg. Weinig spanningsopbouw, mat acteerwerk, cliché camera perspectieven. Kan ik iedereen afraden, zowel bezorgde ouders als horrorfans. Overigens vond ik De Lift ook al ont-zet-tend slecht.

Edwins1984

Avatar

WoUtoMatiC "Een recensent beoordeelt een film op gebied van productie / acteren / plot et cetera. Als wel jouw logica volgen moeten we dus een 13 jarig meisje naar Twilight sturen dit dan zegt 'EGT EEN KIJVETTE FILM, MOET JE ZIEN'."


Ben wel van mening dat je iemand een film moet laten beoordelen voor het genre die hij of zij ook interessant vindt.

Iemand die komedies niks vindt laat je ook geen The Hangover oordelen ;)

Darthmar

Avatar

11qqaazz "Ik ben een Transformer Fan van het moment dat ik de Transformers Zag. Verzamelde velen Transformers en Transformer Comics...

De Transformerfilms ZUIGEN"


Deel 1 vond ik wel gaan. En ik was/ben een echte transformers fan van het 1e uur: ik baal nog steeds dat ik mijn gehele collectie ooit heb weggegegeven.

Sint trekt mij niet maar ik heb niet zoveel met Nederlandse films en vooral niet met horror.

benjamin

Avatar

WoUtoMatiC "Een recensent beoordeelt een film op gebied van productie / acteren / plot et cetera. Als wel jouw logica volgen moeten we dus een 13 jarig meisje naar Twilight sturen dit dan zegt 'EGT EEN KIJVETTE FILM, MOET JE ZIEN'."


Groot gelijk, er is niks mis met de recensie: ik zie wat de goede punten en de slechte punten zijn én wat je mag verwachten. Bovendien, al die kritiek op de recensie maakt toch niks uit: recensies geven enkel advies welke films je beter overslaat of beter niet mist maar ze verbieden niks.
En wat ook altijd helpt is recensies vergelijken. Dan krijg je een goed beeld.

Ereptile

Avatar

SJRSVLDT "Gewoon de film gaan kijken en dan merk je vanzelf wat je ervan vindt. Of niet, maar dan moet je ook je mond houden :P"


Ben ik het mee eens :D!

11qqaazz

Avatar

Ik ben een Transformer Fan van het moment dat ik de Transformers Zag. Verzamelde velen Transformers en Transformer Comics...

De Transformerfilms ZUIGEN

Aston

Avatar

Ik ben nu toch wel nog benieuwder geworden naar de film.Smiley face

Angelater

Avatar

De hele recensie vond ik wel leuk, tot aan: 'Superieure Machete...' tja... toen draaide ik mijn ogen en moest ik het gevoel tot kotsen een beetje zien te verwerken.

:N

B@chelor

Avatar

Hahaha...die surprise met die dildo. Daar moet ik nu al om lachen! En ik heb de film nog niet eens gezien!

SJRSVLDT

Avatar

Als ik de recensie lees had ik toch eerder 3 sterren verwacht, vooral om het feit dat het een beetje een love it or hate it-film is en daar houd je dan toch rekening mee lijkt me. Maarja, daar gaat het eigenlijk helemaal niet om. Gewoon de film gaan kijken en dan merk je vanzelf wat je ervan vindt. Of niet, maar dan moet je ook je mond houden :P

aspers

Avatar

Tja, de conclusie die de recensent hier trekt na het zien van de film, had ik eigenlijk al getrokken na het zien van de trailer. Ik was een van de weinige die de trailer dramatisch slecht vond overkomen. De tenenkrommende dialogen maakten het voor mij al snel duidelijk. Deze film hoef ik in elk geval niet te zien in de bios.

Maar iedereen die wel staat te stuiteren... ik wens jullie veel plezier! T+)

Jim

Avatar

Prima recensie, Arman Smiley face

Toelietoesh "Betekent dit dat je pas een recensie mag schrijven als je een film kijkt die je volledig ligt? Denk je dan niet dat het sterren zal regenen?"


Precies Smiley face als je een Transformers-liefhebber naar Transformers stuurt, krijg je een minder kritische recensie, en dat is toch echt ook de bedoeling van een recensie: een kritische blik bieden op de film. Je kunt er dan positief of negatief over zijn, zolang je maar met die kritische blik naar de film gekeken hebt. Mijn conclusie is dat Arman dat gewoon gedaan heeft en dus vind ik 't een prima recensie, waarvoor dank.

Marcade "Enige wat ik eigenlijk nu uit deze recensie wijzer word is dat het een Dick Maas film is. Nou, goh, dat wist ik nog niet."


Nou, ik zie anders genoeg kritische noten staan, waaronder enkele positieve punten.

Beetje onzinnig om enkel een positieve recensie te willen zien als je oh zo blij bent dat een film uitkomt. (Tussen haakjes: ook ik heb zin in Sint hoor.)

dragonspirit

Avatar

"Hoeveel sterren zou de recensent van de eerste groep geven?"

Wat ik tot nu toe heb gezien, 3 uit 4 tot 4,5 uit 5. ;)

BatMotor

Avatar

Ik wist wel dat het een enorme boutfilm zou zijn,ik ga echt niet.

Marcade

Avatar

Toelietoesh "Betekent dit dat je pas een recensie mag schrijven als je een film kijkt die je volledig ligt? Denk je dan niet dat het sterren zal regenen?"


Recensie is recensie; maar lijkt me toch dat je een recensie wilt hebben op filmtotaal.nl waar je publiek wat aan heeft; dus dat je wel zo slim bent om iemand te kiezen die op dezelfde lijn ligt met 't publiek dat een bepaalde film wilt zien.

Een recensie van iemand die die film bij voorbaat al niet wilde zien heeft stuk minder toegevoegde waarde voor ons.

Enige wat ik eigenlijk nu uit deze recensie wijzer word is dat het een Dick Maas film is. Nou, goh, dat wist ik nog niet.

Toelietoesh

Avatar

WoUtoMatiC "Een recensent beoordeelt een film op gebied van productie / acteren / plot et cetera. Als wel jouw logica volgen moeten we dus een 13 jarig meisje naar Twilight sturen dit dan zegt 'EGT EEN KIJVETTE FILM, MOET JE ZIEN'."


Één van de prachtige dingen om te zien is dat zelfs de personen die reageren op deze recensie overduidelijk in 2 groepen verdeeld zijn.

Ik ben bang ik tot de groep zal behoren die zich ergert aan de hollandse flauwheid.

Decepticon "Das niet helemal waar, als een recensent iets moet schrijven over iets waar hij niet veel mee heeft, zal diegene niet gauw iets positiefs schrijven. Wat uit deze recensie dus ook blijkt."


Betekent dit dat je pas een recensie mag schrijven als je een film kijkt die je volledig ligt? Denk je dan niet dat het sterren zal regenen?

Decepticon

Avatar

WoUtoMatiC "Een recensent beoordeelt een film op gebied van productie / acteren / plot et cetera. Als wel jouw logica volgen moeten we dus een 13 jarig meisje naar Twilight sturen dit dan zegt 'EGT EEN KIJVETTE FILM, MOET JE ZIEN'."
Das niet helemal waar, als een recensent iets moet schrijven over iets waar hij niet veel mee heeft, zal diegene niet gauw iets positiefs schrijven. Wat uit deze recensie dus ook blijkt.

Decepticon

Avatar

Chrischzz ""Sint is een film die het kijkerspubliek zeer waarschijnlijk in twee groepen gaat verdelen. Een groep die de flauwe, platte humor van Dick Maas geweldig vindt en een groep die niet veel opheeft met de oer-Hollandse stijl van de regisseur. Deze recensent behoort tot die laatste groep."

Heeft het dan nog veel nut een recensie te schrijven?
Dit is zoiets als mijn oma naar een housefeest sturen en vragen wat ze er van vindt."
Helemaal juist, dit is wel een beetje dom.
En is ook zoiets als dit: als iemand niks op heeft met bv. robots en special effects, zo iemand laat je toch ook geen recensie schrijven over Transformers.

Maar ik laat me niet weerhouden door zo'n recensie, ik wil hem gewoon zien.

WoUtoMatiC

Avatar

Chrischzz "
Heeft het dan nog veel nut een recensie te schrijven?
Dit is zoiets als mijn oma naar een housefeest sturen en vragen wat ze er van vindt."

Een recensent beoordeelt een film op gebied van productie / acteren / plot et cetera. Als wel jouw logica volgen moeten we dus een 13 jarig meisje naar Twilight sturen dit dan zegt 'EGT EEN KIJVETTE FILM, MOET JE ZIEN'.

setheelen

Avatar

Net de film in Antwerpen gezien, en ik vond de film GEWELDIG - net als al de andere mede-Belgen in de zaal (en de zaal zat zo goed als vol!) Ik ben trouwens een paar keer goed geschrokken - vooral aan het einde van de film :P

Ereptile

Avatar

Sint is een film die het kijkerspubliek zeer waarschijnlijk in twee groepen gaat verdelen. Een groep die de flauwe, platte humor van Dick Maas geweldig vindt en een groep die niet veel opheeft met de oer-Hollandse stijl van de regisseur. Deze recensent behoort tot die laatste groep.

Hoeveel sterren zou de recensent van de eerste groep geven?
Wat een geluk dat we ieder een eigen mening hebben Smiley face Mij lijkt het wel een leuke film Smiley face En vanochtend stond die poster op de volledige voorpagina van de Spits >Smiley face En die kop uitvergroot op de gehele achterkant.

:-S Komt u maar geschokte ouders!!!

Chrischzz

Avatar

"Sint is een film die het kijkerspubliek zeer waarschijnlijk in twee groepen gaat verdelen. Een groep die de flauwe, platte humor van Dick Maas geweldig vindt en een groep die niet veel opheeft met de oer-Hollandse stijl van de regisseur. Deze recensent behoort tot die laatste groep."

Heeft het dan nog veel nut een recensie te schrijven?
Dit is zoiets als mijn oma naar een housefeest sturen en vragen wat ze er van vindt.

Mevrouw1980

Avatar

Dit is eerst Nederlandse horror film

ik vond dat acteur Egbert-Jan Weeber en ook de actrice Caro Lenssen heel goede spelen

Ook deze film verdiend meer sterem

het goede film ik heb op dvd gezien

acties