Erop of eronder voor Fahrenheit 451

Regisseur Frank Darabont: "Ik zal nog eerder sterven in de loopgraven dan de film opgeven."

Frank Darabont (The Shawshank Redemption) droomt er al jaren van om Ray Bradbury's roman Fahrenheit 451 te verfilmen. In een interview met SciFiWire zegt de regisseur dat het moment van de waarheid nu is aangebroken: het is erop of eronder.

Darabont: "Ik wil van Fahrenheit mijn volgende film maken, maar alles zal afhangen van de casting. Ik heb op dit moment iemand op het oog. Ik houd de vingers nu gekruist, want ik wil het project echt uitvoeren. Ik zal nog eerder sterven in de loopgraven dan de film opgeven." Darabont zou graag het project opstarten terwijl Bradbury (88) nog in leven is. Maar zonder grote acteur om het budget te rechtvaardigen, is de kans groot dat zijn plannen in het water vallen. Darabont: "Het is niet zo'n film die naar hedendaagse normen enorm veel geld zal kosten, maar het budget blijft wel belangrijk. Het prijskaartje moet door iemand gerechtvaardigd worden. De film zou meer kosten dan The Mist, dus die overwegingen spelen wel mee."

Fahrenheit 451 is een dystopisch sf-verhaal dat zich afspeelt in een wereld waar boeken verbannen zijn, en waar kritische gedachten onderdrukt worden. De roman werd eerder al verfilmd door François Truffaut in 1966, met Oskar Werner in de hoofdrol.

NieuwsFilm

meest populair