5 featurettes The Princess and the Frog

Eén van de nieuwe personages zorgt voor een lichte controverse.

Op YouTube zijn vijf featurettes opgedoken van The Princess and the Frog, het sprookje dat Disneys terugkeer naar de traditionele, handgetekende animatie moet markeren. De film speelt zich af in het New Orleans van 1920, waar serveerster Tiana een pratende kikker ontmoet. Samen gaan ze op zoek naar een voodoopriesteres om de betovering van de kikker ongedaan te maken.

Het interessante aan de featurettes is dat één van de nieuwe personages, toverfee en peettante Mama Odie, voor een lichte controverse zorgt op het internet. Movieline vindt de manier waarop het personage wordt gestereotypeerd aanstootgevend, en vergelijkt Odie met het 'mammy'-archetype Aunt Jemima. CinemaBlend ziet dan weer geen graten in de kritiek van Movieline, en vindt het te vroeg voor dergelijke conclusies. Oordeel zelf in het tweede filmpje hieronder.

The Princess and the Frog wordt geregisseerd door John Musker en Ron Clements (The Little Mermaid, Aladdin). De film draait vanaf 10 februari 2010 in de Nederlandse bioscopen.







NieuwsFilm

meest populair