Algemeen

Legendarisch acteur Karl Malden (97) overleden

Ster uit Streets of San Francisco won Oscar voor A Streetcar Named Desire.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jelle Fastenau op 01.07.2009 om 23:08 in Algemeen
Karl Malden is vandaag overleden. De acteur heeft de respectabele leeftijd van 97 jaar bereikt. Bij het grote publiek is Malden vooral bekend als Lt. Mike Stone uit "The Streets of San Francisco", de populaire politieserie uit de jaren zeventig. Een jonge, nog onbekende Michael Douglas was hierin te zien als zijn onervaren partner, Inspector Steve Keller. Zijn carrière omspande echter zo'n zeven decennia, en bevatte enkele klassiekers. Voor zijn rol in A Streetcar Named Desire won hij de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol.

Karl Malden werd in 1912 geboren in Chicago, maar groeide op in het nabijgelegen Gary, Indiana (toevalligerwijs de geboorteplaats van Michael Jackson). In de jaren dertig kwam hij in aanraking met regisseur Elia Kazan. Zij zouden later veelvuldig samenwerken, waaronder naast Marlon Brando in de klassiekers A Streetcar Named Desire (1951) en On the Waterfront (1954). Voor de eerste film won hij een Oscar, de tweede leverde hem alleen een nominatie op. Malden was tevens te zien in films als One-Eyed Jacks, Birdman of Alcatraz, How the West Was Won en Patton. Tussen 1988 en 1993 was hij voorzitter van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Mooie leeftijd hoor, waren mooie tijden vroeger voor de TV met een bakkie chips kijken naar The Streets of San Francisco.

Die muziekintro blijft vet!!!

R.I.P

ThaMan

Avatar

97, zijn er weinige die nog zo oud mogen worden.
Dan is het beste er wel af.

Voor mij blijft hij de "Tomaatneus" hoor

nieuwslaatste nieuws

meest populair