Hong Kong Phooey volgt Scooby-Doo naar witte doek

Misdaadbestrijdende kungfu-hond in CGI/live-actionfilm.

Hanna-Barbera kent iedereen als de studio achter populaire tekenfilmseries als "The Flintstones", "Scooby-Doo" en "Tom & Jerry". Verscheidene van deze cartoons hebben de afgelopen jaren de weg gevonden naar het witte doek. Met The Smurfs en Robert Rodriguez' versie van The Jetsons onderweg, volgt nu een minder bekende: Hong Kong Phooey.

Voor wie het zich niet meer kan herinneren, "Hong Kong Phooey" was HB's antwoord op de kungfurage van de jaren zeventig. De serie draaide rond een antropomorfische hond (stem van Scatman Crothers, The Shining), overdag Penrod Pooch, een sullige conciërge bij een politiebureau, 's avonds de misdaadbestrijdende kungfumeester Hong Kong Phooey. Volgens beproefd animatierecept blundert hij er tijdens zijn missies flink op los, terwijl zijn trouwe sidekick, Spot de gestreepte politiekat, de boeven achter de tralies krijgt.

De film wordt een live-action/CGI-hybride. Alex Zamm (wiens cv zulke straight-to-dvd titels bevat als Inspector Gadget 2 en Dr. Dolittle V) zal regisseren naar een script van David A. Goodman. Brett Ratner (Rush Hour) is een van de producers.



NieuwsFilm

meest populair