Algemeen

Terrorist kwaad op Brüno

De man is helemaal geen terrorist (meer)!

door Jelle Fastenau op 14.07.2009 om 11:30 in Algemeen
Sacha Baron Cohens nieuwste film Brüno bevat een scène, waarin de Oostenrijkse modeverslaggever met gevaar voor eigen leven een terroristenleider zou interviewen. Deze man, Ayman Abu Aita geheten, wordt in de film voorgesteld als een leider van de Palestijnse Al-Aqsa Martelarenbrigade. Aita is nu boos. Hij zou onder valse voorwendselen het interview zijn aangegaan, waarin ook nog eens de waarheid verdraaid is. Hij zou zijn terroristenverleden al lang achter zich hebben gelaten. Aita overweegt nu naar de rechter te stappen.

Volgens WND zat Aita van 2000 tot 2003 bij Al-Aqsa. Een gevangenisstraf van twee jaar in Israël heeft hem echter tot inkeer gebracht. Nu is hij afgevaardigde van de Palestijnse Fatah-partij en een commissielid van de Holy Land Trust, een organisatie die de Palestijnse rechten promoot en oproept tot geweldloosheid.

Baron Cohen zou zich hebben voorgedaan als een Duitse acteur, die documentaires maakt voor een jong publiek. Het interview was voor een film die het lot van de Palestijnen zou steunen. Aita had niet de indruk dat het zou worden gebruikt op een "slechte manier". Baron Cohen zou zich tijdens het interview niet opmerkelijk hebben gekleed of gedragen.

Ook beweringen die Baron Cohen deed in een interview met David Letterman, zouden niet kloppen. Zo vond de ontmoeting niet plaats op een geheime locatie, maar in een populair restaurant in het stadje Beit Jala, dat onder Israëlische controle staat.

Toen Aita vorige week hoorde dat de film over een homoseksueel personage gaat en verscheidene scènes bevat met blote mannen en seksuele handelingen, was hij geschokt. Hij noemt de acteur een grote leugenaar en claimt dat de film hem veel schade heeft berokkend. Op dit moment onderzoekt hij de mogelijkheid om de acteur te vervolgen.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Jaymz82

Avatar

Ha! een ex terrorist die boos is omdat hem schade is aangedaan.
Ik heb wel heel erg met hem te doen, die arme arme man zomaar een beetje pesten. Dat kan toch ook niet!
Foei Cohen! jij....jij... gemene man!T+)

humberto

Avatar

Toch heeft het iets vreemds dat je denkt te kijken naar een film waarbij mensen worden geconfronteerd met hun vooroordelen en kortzichtigheid, terwijl er ondertussen ook gewoon voor een (groot) deel sprake is van een staaltje manipulatie en misleiding waar zelfs Michael Moore zich niet aan zou wagen.

UniMatriX

Avatar

humberto "Toch heeft het iets vreemds dat je denkt te kijken naar een film waarbij mensen worden geconfronteerd met hun vooroordelen en kortzichtigheid, terwijl er ondertussen ook gewoon voor een (groot) deel sprake is van een staaltje manipulatie en misleiding waar zelfs Michael Moore zich niet aan zou wagen."


heerlijk toch? De wereld op zn slechtst ;)

Planethugo

Avatar

UniMatriX "heerlijk toch? De wereld op zn slechtst ;)"
mwa ik kan de typetjes van cohen wel waarderen maar het haalt toch wel iets van de grap weg imo.

Ik kan ook wel iemand interviewen en hem in de montage een gevaarlijke dief noemen terwijl ie in het verleden eens een pakje kauwgom gestolen heeft. En daarna stoer gaan doen hoe gevaarlijk het wel allemaal niet was

ghossler

Avatar

Lol een ex- terrorist.. klinkt alsof het een baan was gweest van iemand.. die nu gestopt is ermee... en tog vind ik het raar kliinken.. i wonder why..

NieuwsFilm

meest populair