Terrorist kwaad op Brüno

De man is helemaal geen terrorist (meer)!

Sacha Baron Cohens nieuwste film Brüno bevat een scène, waarin de Oostenrijkse modeverslaggever met gevaar voor eigen leven een terroristenleider zou interviewen. Deze man, Ayman Abu Aita geheten, wordt in de film voorgesteld als een leider van de Palestijnse Al-Aqsa Martelarenbrigade. Aita is nu boos. Hij zou onder valse voorwendselen het interview zijn aangegaan, waarin ook nog eens de waarheid verdraaid is. Hij zou zijn terroristenverleden al lang achter zich hebben gelaten. Aita overweegt nu naar de rechter te stappen.

Volgens WND zat Aita van 2000 tot 2003 bij Al-Aqsa. Een gevangenisstraf van twee jaar in Israël heeft hem echter tot inkeer gebracht. Nu is hij afgevaardigde van de Palestijnse Fatah-partij en een commissielid van de Holy Land Trust, een organisatie die de Palestijnse rechten promoot en oproept tot geweldloosheid.

Baron Cohen zou zich hebben voorgedaan als een Duitse acteur, die documentaires maakt voor een jong publiek. Het interview was voor een film die het lot van de Palestijnen zou steunen. Aita had niet de indruk dat het zou worden gebruikt op een "slechte manier". Baron Cohen zou zich tijdens het interview niet opmerkelijk hebben gekleed of gedragen.

Ook beweringen die Baron Cohen deed in een interview met David Letterman, zouden niet kloppen. Zo vond de ontmoeting niet plaats op een geheime locatie, maar in een populair restaurant in het stadje Beit Jala, dat onder Israëlische controle staat.

Toen Aita vorige week hoorde dat de film over een homoseksueel personage gaat en verscheidene scènes bevat met blote mannen en seksuele handelingen, was hij geschokt. Hij noemt de acteur een grote leugenaar en claimt dat de film hem veel schade heeft berokkend. Op dit moment onderzoekt hij de mogelijkheid om de acteur te vervolgen.

NieuwsFilm

meest populair