Bruno

Bruno (2009)

Borat was so 2006

Een venijnige komedie van de maker van Borat, waarin de kijker wederom met vooroordelen wordt geconfronteerd.
play

5,6 details

  • 81 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
81 Min Verenigde Staten

De flamboyante modeverslaggever Brüno uit Oostenrijk reist door de Verenigde Staten om homofobe Amerikanen te ontmaskeren.

Cast
Alexander von Roon, Alice Evans, Todd Christian Hunter, Sacha Baron Cohen, Trishelle Cannatella, Sandra Seeling, Candice Cunningham, David Hill, Tom Yi, Ben Youcef, Emerson Brooks, Amy Tiehel, Kea Könneker, Paul Barba.
Budget
$ 42.000.000
Release
10.07.2009
Release NL
09.07.2009
Release DVD
10.11.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Larry Charles | Cast: Sacha Baron Cohen (Brüno), Gustaf Hammersten (Lutz) e.a. | Speelduur: 83 minuten | Jaar: 2009

De Britse Sacha Baron Cohen maakte het afgelopen decennium furore met zijn Ali G Show en de drie typetjes die hij daarin speelde: de Jamaicaanse rapper Ali G, de Kazach Borat en de Oostenrijkse homo Brüno. Met alle drie interviewde hij mensen en probeerde ze zo te confronteren met zichzelf en hun eigen vooroordelen. Na een flauwe speelfilm over Ali G maakte hij in 2006 een film over Borat (dit keer in de VS), volgens het realityformat van de televisieserie. Niet alleen zette Cohen in dit grote succes de vele mensen die in de film voorbij komen te kijk, hij confronteerde ook de kijker met zijn eigen vooroordelen.

Tussen de grappen en grollen door schetste hij een beeld van een intolerant, homofoob, xenofoob, seksistisch en antisemitisch Amerika. Door de kijker uit te nodigen niet alleen te lachen om die mensen die onwetend op de hak genomen worden, maar ook om de homofobe, seksistische en antisemitische grappen van Borat, trok hij in wezen een vergelijking tussen de mensen op het scherm en de mensen die naar hen keken. Die vergelijking slikte men als zoete koek.

videotrailers & clips

alle artikelen (18)

Bruno Nieuwsberichten