Brüno serieus bedreigd door terreurbeweging

Het lijkt erop dat komiek Sacha Baron Cohen nu echt te ver is gegaan.

Auteur:

Het zat er eigenlijk al een beetje aan te komen en is nu dus ook gebeurd, helaas. Komiek Sacha Baron Cohen heeft serieuze vijanden gemaakt met zijn laatste film Brüno. De Palestijnse terreurbeweging Al-Aqsa Martelarenbrigade voelt zich bespot en misleid:

We reserve the right to respond in the way we find suitable against this man. The movie was part of a conspiracy against the Al Aksa Martyrs' Brigades."

De Al-Aqsa Martelarenbrigade is verantwoordelijk voor zelfmoordaanslagen, gewapende overvallen en schietincidenten in Israël. De brigade heeft meerdere aanvallen uitgevoerd samen met de Islamitische groep Hamas en andere militante groeperingen zoals de Palestijns-Islamitische Jihad, het Volksverzetscomites en Hezbollah (bron: wikipedia).

In de film doet Brüno er alles aan om beroemd te worden. Zo adopteert hij, net als Madonna en Angelina Jolie, een kind uit Afrika. Ook probeert hij à la Paris Hilton een seksfilm te maken. Dan ontdekt hij dat beelden van ontvoerde westerlingen wereldwijd worden uitgezonden. Daarop reist hij naar het Midden-Oosten, waar hij een afspraak heeft met Aboe Aita van de Martelarenbrigade. Brüno houdt hem voor dat hij maar beter zijn snor kan afscheren, omdat "jouw koning Osama eruitziet als een vieze tovenaar of een dakloze kerstman".

De beveiliging rond Cohen en zijn familie is ondertussen flink aangescherpt.NieuwsFilm

meest populair