World War Z strikt topscenarist

Hoe ziet de wereld er uit 10 jaar na een apocalyptische zombieplaag?

Scenarioschrijver Matthew Michael Carnahan (The Kingdom, State of Play), momenteel erg gegeerd in Hollywood, gaat het script van de post-apocalyptische actie-thriller World War Z onder handen nemen. Hij neemt het roer over van J. Michael Straczynski - bedenker van de sci-fi-reeks Babylon 5 - die al een eerste versie van het World War Z-scenario schreef naar de gelijknamige bestseller van Max Brooks uit 2006.

De roman van Brooks - zoon van Mel Brooks en Anne Bancroft - handelt over een onderzoeker bij de U.N. Postwar Commission die 10 jaar na een wereldwijde plaag van vleesetende zombies overlevenden uit verschillende landen interviewt. Op die manier probeert hij de ramp te reconstrueren die de mensheid bijna volledig heeft uitgeroeid.

Max Brooks is alvast enthousiast over de keuze voor Carnahan: "Hij is één van de topscenaristen in Hollywood. Dat de makers voor hem hebben gekozen en hem een berg goud hebben betaald, bewijst dat ze vertrouwen hebben in het project." Eerder raakte al bekend dat Marc Forster (Quantum of Solace) de film zou regisseren.



NieuwsFilm

meest populair