The Kingdom (2007)

Under fire. Under pressure. Out of time.

Zeer vakkundig gemaakte, intense promotiefilm, dat dan weer wel.
play

6,1 details

  • 110 Min
  • Actie
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
110 Min Verenigde Staten

Oscarwinnaar Jamie Foxx speelt in THE KINGDOM de ervaren FBI-agent Ronald Fleury. Het is de hoofdrol in een eigentijdse thriller over het moeizame onderzoek naar een bloedige aanslag op Amerikanen in Saoedi-Arabië. Het onderzoek wordt gehinderd door zand, hitte en taalproblemen, maar de belangrijkste hinderpaal is het cultuurverschil. Onder deze omstandigheden krijgen Ronald Fleury en zijn team een harde noot te kraken. Het onderzoek wordt nog iets moeizamer als blijkt dat de Saoedische autoriteiten Fleury en zijn medewerkers voor geen cent vertrouwen. Voor hen is de aanslag op het Amerikaanse kamp een Saoedische kwestie waarvoor geen buitenlandse hulp nodig is en zeker geen hulp van niet-moslims. Desondanks krijgt Fleury na enig aandringen steun van de Saoedische politie....

Regie
Peter Berg
Cast
Jamie Foxx, Jason Bateman, Jennifer Garner, Richard Jenkins, Chris Cooper, Kyle Chandler, Jeremy Piven, Danny Huston, Danny Huston, Frances Fisher, Tim McGraw, Ashraf Barhom, Minka Kelly, Ali Suliman, Anna Deavere Smith, Kelly AuCoin.
Budget
$ 70.000.000
Opbrengst
$ 86.658.558
Release
22.08.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Berg | Cast: Jamie Foxx (Ronald Fleury), Chris Cooper (Grant Sykes), Jennifer Garner (Janet Mayes), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2007

Zes jaar. Zes jaar blijkt de tijd die nodig is om een van de meest aangrijpende gebeurtenissen uit de moderne geschiedenis te ontdoen van haar aura van eerbied en waardigheid, om haar vervolgens te exploiteren voor het grote geld. In The Kingdom speelt Peter Berg heel geraffineerd in op ons collectieve 9/11-trauma en het besef dat er gedonder is in het Midden-Oosten. En waar films eerder nog een poging deden genuanceerd te zijn, is Berg alleen maar uit op effectbejag. Beelden die heel direct de herinnering van 9/11 oproepen worden ingezet voor wat uiteindelijk nog het best omschreven kan worden als een promotiefilm voor de FBI en voor de Verenigde Staten in het algemeen. Een zeer vakkundig gemaakte, intense promotiefilm, dat dan weer wel.

Het gelazer begint wanneer in een militair kampement in Saudi-Arabië een groep terroristen dood en verderf zaait onder Amerikaanse families. In slowmotion worden mannen, vrouwen én kinderen - die net in het zonnetje aan het genieten waren van een barbecue en een potje honkbal - zonder genade neergemaaid. Dat laten de Amerikanen natuurlijk niet op zich zitten. Onder leiding van stoere man Jamie Foxx wordt een team van FBI-agenten naar het Midden-Oosten gestuurd om de Saudi’s te helpen met hun onderzoek naar de aanslag. Als snel komen ze op het spoor van Abu Hamza (vernoemd naar een beruchte imam uit Groot-Brittannië), de meest gezochte en gevreesde terrorist uit Saudi-Arabië.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Kingdom Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Kingdom

acties