Uma Thurman als vechtende non

Girl Soldier geeft aandacht aan de uitbuiting van kindsoldaten.

Uma Thurman (Kill Bill, Pulp Fiction) zal een hoofdrol spelen in de film “Girl Soldier”, van Caspian Pictures. Haar rol is die van Zuster Caroline.

De film wordt gebaseerd op het boek “Stolen Angels”, van Kathy Cook. Het is het waargebeurde verhaal van 140 meisjes op een school in Uganda. De meisjes werden in 1996 ontvoerd door een rebellengroep, die de meisjes in seksslavinnen en soldaten wilde veranderen. Zuster Caroline wist het rebellenkamp op te sporen en eiste dat de meisjes vrijgelaten zouden worden. 110 van hen werden ook uiteindelijk vrijgelaten. Hierna ging de zuster op een kruistocht om hulp te vragen bij het redden van kinderen die in gevangenschap bij rebellen verkeren.

Uma Thurman had het volgende over de film te zeggen: “Dit is een film die gemaakt moest worden, ik begrijp niet dat de media in deze tijd praktisch geen aandacht aan de uitbuiting van kindsoldaten besteden.”

Producers van de film zijn Diane Nabatoff, Allan Mindel en Will Raee. Het scenario is geschreven door Stephanie Pinola en Karen Croner. De release is gepland voor dit jaar.

NieuwsFilm

meest populair