Kill Bill: Vol. 1 (2003)

On October 10th, speak softly and carry a big sword

Dit virtuoze kunststukje is zonder enige twijfel de meest opwindende film van het jaar.
play

7,6 details

  • 111 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
111 Min Verenigde Staten

De huurmoordenaar 'The Bride' wordt op haar eigen bruiloft neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar door een kogel in haar hoofd ligt ze vier jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze compleet over de rooie en vastbesloten om wraak te nemen. Ze gaat op zoek naar de bendeleden om ze 1 voor 1 te vermoorden. Bill bewaart ze tot het laatst...

Regie
Quentin Tarantino
Cast
Uma Thurman, Lucy Liu, Michael Madsen, David Carradine, Vivica A. Fox, Daryl Hannah, Michael Parks, Jun Kunimura, Michael Bowen, Julie Dreyfus, Chia Hui Liu, Sonny Chiba, Chiaki Kuriyama, Yuki Kazamatsuri, Kenji Ohba.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 180.949.000
Release
10.10.2003

Filmtotaal Recensie

Regie: Quentin Tarantino | Cast: Uma Thurman (The Bride), Lucy Liu (O-Ren Ishii), Vivica A. Fox (Vernita Green) e.a.

Tijdens het verzinnen en maken van Kill Bill moet in de hersenpan van Quentin Tarantino een uniek soort alchemie hebben plaatsgevonden. Tarantino heeft de reputatie een wandelende B-filmencyclopedie te zijn: gedurende zijn jeugd en later als bediende in een videotheek absorbeerde hij honderden kungfu-films uit de jaren ‘70, spaghettiwesterns, zogenaamde ‘blaxploitation’-films en Europese horrorpulp. Hoewel er in zijn eerdere films wel impliciet aan werd gerefereerd, maakte hij tot nu toe nooit een zo uitgesproken hommage aan die invloeden. In Kill Bill Vol. 1 heeft hij ze samengesmolten tot iets wat groter is dan de som der delen. Het resultaat is puur goud.

En de opzet is briljant simpel: Kill Bill is een film over wraak, over een tragedie van wraak die tussen archetypische personages uitgespeeld moet worden. Het instrument van die wraak is The Bride (Uma Thurman) en het verraad dat haar wordt aangedaan is verschrikkelijk. Zo hoort het ook: hoe groter het leed dat de heldin moet lijden, hoe lekkerder het wordt om haar te zien afrekenen met haar vijanden. The Bride (wier echte naam tot twee keer toe wordt weggebliept) is een lid van de Deadly Viper Assassination Squad (DiVAS) met de codenaam Black Mamba. Zij wordt op haar trouwdag het slachtoffer van een moordaanslag door haar eigen teamleden en haar baas Bill (David Carradine), die de hoogzwangere Bride door het hoofd schiet en haar voor dood achterlaat. Ze overleeft de aanslag maar raakt in een coma, om vier jaar later – zonder kind uiteraard – wakker te worden van een muggenprik.

videotrailers & clips

alle artikelen (15)

Kill Bill: Vol. 1 Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Film opnieuw bekeken en waardering aangepast van 10 naar 9. Dit in vergelijk met andere absolute top......"

elinepien

"...Ja ik ga hen zeker kijken ik hou wel van dit soort films ik heb hem al een keer eerder gezien :)..."

horizon

"...Kill Bill 1 & 2 zijn beste van Q.Tarantino...."

Kill Bill: Vol. 1

acties