Schrijver Spider-Man 5 en 6 bekend

Kan Sony zich niet beter even richten op het langverwachte 4e deel?

Vorige maand huurde Sony Gary Ross in om David Lindsay-Abaire’s script voor Spider-Man 4 te herschrijven. De eerste versie kwam van de handen van James Vanderbilt. Deze zelfde Vanderbilt is nu ingehuurd om Spider-Man 5 en Spider-Man 6 op papier te zetten.

Als Sony zo graag doorgaat met de scenarist, waarom werken ze dan ook niet met zijn script voor Spider-Man 4? Volgens Variety waren ze dusdanig tevreden met Vanderbilt's ideeën, dat ze hem hebben vastgelegd voor de volgende twee delen. Toen hij bezig was met deel 4, was het plan om deze film en het vijfde deel achter elkaar (back-to-back) op te nemen. Dit idee werd echter geschrapt, toen bleek dat het een hele opgave zou gaan worden om de hele originele cast weer bij elkaar te krijgen (iets dat uiteindelijk wel is gelukt).

Het is echter nog helemaal niet zeker of Sony ooit aan deel 5 en 6 zal toekomen. Met de moeilijke onderhandelingen rond dit deel is het niet erg waarschijnlijk dat Sam Raimi en Tobey Maguire terug zullen keren voor nog eens twee delen. Het zou dus verstandig zijn als Sony deel 4 en 5 alsnog back-to-back opneemt, omdat de originele cast op deze manier behouden blijft.

Het duurt nog wel een tijdje voor we onze favoriete spinnenman weer door New York zien slingeren. Spider-Man 4 verschijnt namelijk pas op 4 mei 2011 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair