FEATURED: The Hobbit

Het nieuws omtrent The Hobbit samengevat.

Hieronder een nieuw idee van ons, de “Feature”. Hierin willen we proberen het laatste nieuws van een hooggeanticipeerde film samen te vatten in een artikel dat verder gaat dan de ‘standaard’ berichten. De film die we hebben gekozen om mee te beginnen is The Hobbit. We zijn benieuwd of jullie het een eventuele aanvulling vinden.

The Hobbit zal, zoals jullie waarschijnlijk al weten, geregisseerd worden door Guillermo del Toro. Oorspronkelijk zou het één film worden, maar dat plan werd veranderd. Even was er sprake van dat er een film zou komen die het verhaal van The Hobbit volgt en de tweede film zou dan een overbrugging worden tussen The Hobbit en Lord of the Rings. Daarna kwamen er geruchten dat er een derde overbruggingsfilm zou komen. Die werden echter niet lang geleden ontkracht door Peter Jackson zelf, in een interview met MTV.

Het scenario van de film werd geschreven door Peter Jackson, Guillermo, Phillipa Boyens en Fran Walsh. Walsh en Boyens werkten ook al samen aan het scenario van Lord of the Rings. New Line keurde het scenario van de film in juni goed, dus het casten is van start gegaan.

Daar zijn natuurlijk al veel geruchten over. Wat we zeker weten is dat er vooralsnog geen contracten zijn getekend. Ook weten we dat Peter Jackson zoveel mogelijk castleden van Lord of the Rings terug wil halen. Zo zouden Andy Serkis, die Gollum speelde en Sir Ian McKellen, die de rol van Gandalf op zich nam, zeker terugkeren. Enige tijd geleden bevestigden we zelfs dat Hugo Weaving de rol van Elrond op zich zou nemen, maar vlak daarna brachten we een bericht uit dat Hugo Weaving zelf daar niks vanaf wist.

Voor de rol van Bilbo zijn een aantal acteurs als mogelijke opties genoemd. Daarbij zaten James McAvoy, Daniel Radcliffe en David Tennant. Als het aan jullie ligt zou Daniel Radcliffe die rol absoluut niet op zich moeten nemen, natuurlijk omdat hij het merk Harry Potter draagt. Gelukkig zei hij zelf nog laatst dat hij voor de rol zou bedanken. Ook McAvoy was zo vriendelijk het bericht dat hij in gesprek zou zijn voor de rol te ontkrachten. Niet lang geleden maakte ook Tennant bekend dat hij niet in gesprek is voor de rol.

Andere acteurs die misschien een rol zullen spelen in de films zijn Ron Perlman en Doug Jones, allebei onder andere bekend van de Hellboy-films, die producten zijn van Guillermo del Toro.

De muziek van de film zal wederom door Howard Shore gemaakt worden en de uitvoerende producenten zijn Peter Jackson en Fran Walsh. Verder is ook bekend dat WETA, de special effecten maatschappij die verantwoordelijk was voor de effecten van de Lord of the Rings films ook ditmaal voor de effecten zorgen.

Nu moet ik jullie toch even waarschuwen. In deze alinea geef ik wat details over het plot van de film. Als je die liever niet wil weten raad ik jullie aan om deze alinea over te slaan.
In het begin van Lord of the Rings, als Bilbo zijn 111ste verjaardag grootscheeps viert vertelt hij aan een groepje kinderen het verhaal van drie trollen die hem en zijn compagnons gevangen hadden. Ook zien we de versteende trollen niet veel later in de film terug. Hoe dat zo gekomen is zullen we zeker zien in The Hobbit.
Misschien kennen jullie nog het mithril hemd dat Frodo’s leven op wonderbaarlijke wijze redde in de mijnen van Moria? Dat kreeg Bilbo van een van zijn reisgenoten, namelijk van Thorin de dwerg. Het verhaal van Thorin komt ook aan bod in de film. Ook de man die zich in een beer kan veranderen, Beorn genaamd, zal in de film voorkomen. Verder komen ook de reuzenspinnen aan bod, een deel van Saurons verhaal en de verhalen over de Witte Raad, waar zowel Gandalf als Saruman lid van waren.
Van de draak Smaug weten we dat Guillermo hem dé nieuwe standaard voor draken in films wil maken. Daar kunnen we dus ook een hoop van verwachten.

Ten slotte is er nog de rechtszaak van Christopher Tolkien tegen Time Warner. Hierover kunnen we helaas geen nieuws brengen, maar Time Warner zal zich waarschijnlijk niet laten tegenhouden door een rechtszaak.

Ondanks het feit dat ze back-to-back opgenomen worden, zal de eerste film gereleased worden in december 2011 en de tweede in december 2012, precies zoals het dus ging met de Lord of the Rings films.




Overige bronnen
The One Ring.net
The One Ring.net Hobbit FAQ
The One Ring.net Casting Rumors
IMDB



NieuwsFilm

meest populair