Algemeen

Scorsese's Shutter Island uitgesteld

Paramount haalt serieuze Oscarkandidaat uit de race wegens budgettaire beperkingen.

door Jeffrey op 22.08.2009 om 18:01 in Algemeen
Paramount heeft de release van Shutter Island, de nieuwe film van regisseur Martin Scorsese, uitgesteld tot 19 februari 2010. Het nieuws komt als een grote verrassing aangezien de film getipt werd als een serieuze Oscarkandidaat. Met een release in februari 2010 in plaats van oktober 2009 is de kans veel kleiner geworden dat Shutter Island nog in de prijzen valt.

De beslissing zou niets te maken hebben met de film zelf (de testscreenings werden positief onthaald en Scorsese heeft zijn film zelfs tot een lengte van minder dan 2 uur ingekort), maar met de budgettaire beperkingen binnen Paramount. Naar verluidt zou de studio niet over de nodige 50 à 60 miljoen dollar beschikken om de film de financieren.

Toch is er nog hoop voor Shutter Island. De film gaat immers in première in dezelfde periode als The Silence of the Lambs in 1991. En die sleepte maar liefst 5 Oscars in de wacht. Bovendien worden er vanaf volgend jaar opnieuw tien films genomineerd in de categorie Beste Film, en misschien wordt Shutter Island dan alsnog heropgevist.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Feoreunn

Avatar

Wie zit er nu in met Oscars? Ik vind het veel erger dat we nu nog zo lang gaan moeten wachten op een film die ik absoluut wil zien.

Spijker

Avatar

@#$*!! Dit was net dé film waar ik naar uitkeek:( En ingekort:? $#%@%$#@****%$%##$#!!!!!

Sentare

Avatar

Inmiddels zijn er 10 Oscar nominaties voor de beste film. Bijna elk jaar zit Scorsese er wel bij, dus dat zal nu niet veel anders zijn. Kan me niet voorstellen dat ze deze kans laten lopen...

NieuwsFilm

meest populair