Scorsese's Shutter Island uitgesteld

Paramount haalt serieuze Oscarkandidaat uit de race wegens budgettaire beperkingen.

Paramount heeft de release van Shutter Island, de nieuwe film van regisseur Martin Scorsese, uitgesteld tot 19 februari 2010. Het nieuws komt als een grote verrassing aangezien de film getipt werd als een serieuze Oscarkandidaat. Met een release in februari 2010 in plaats van oktober 2009 is de kans veel kleiner geworden dat Shutter Island nog in de prijzen valt.

De beslissing zou niets te maken hebben met de film zelf (de testscreenings werden positief onthaald en Scorsese heeft zijn film zelfs tot een lengte van minder dan 2 uur ingekort), maar met de budgettaire beperkingen binnen Paramount. Naar verluidt zou de studio niet over de nodige 50 à 60 miljoen dollar beschikken om de film de financieren.

Toch is er nog hoop voor Shutter Island. De film gaat immers in première in dezelfde periode als The Silence of the Lambs in 1991. En die sleepte maar liefst 5 Oscars in de wacht. Bovendien worden er vanaf volgend jaar opnieuw tien films genomineerd in de categorie Beste Film, en misschien wordt Shutter Island dan alsnog heropgevist.



NieuwsFilm

meest populair