Algemeen

Avatar is een reboot!

Avatar een vernieuwende film... Echt niet!

door Bram de Groot op 22.08.2009 om 19:45 in Algemeen
Op Joblo verscheen een zeer interessant berichtje over Avatar, de veel besproken nieuwe film van de maker van Titanic. Ze spiegelen de film met de in 2008 geflopte animatiefilm Delgo. Aan de hand van enkele foto's van scènes uit de teaser trailer van Avatar en de film Delgo kunnen we inderdaad een vergelijking opmaken.
Bekijk hier meer voorbeelden.

Met een budget van $40 miljoen leverde Delgo eind 2008 nog geen $1 miljoen op in de VS, terwijl de animatiefilm wel in ruim 2000 bioscopen in première ging. Hopen voor het $300 miljoen project van James Cameron dat het "iets" beter gaat.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Tako

Avatar

Apart...

Arieh

Avatar

Dat is nogal apart ja. Maar doet niets af aan het feit dat ik denk dat dit gewoon een film zal worden die goed gaat scoren.

Merlin

Avatar

Al is het jatwerk nog zo snel ... James Cameron gebruikt het wel. Deze film wordt gehyped een bioscoophit.

Darthmar

Avatar

Misschien toeval.
Bij Lord Of The Rings hadden ze het dodenleger eerst het uiterlijk gegeven als de piraten van de Black Pearl. Toen Pirates uitkwam hebben ze het uiterlijk van het dodenleger aangepast.

Trouwens de vliegende klompen aarde hebben we toch al gezien in Liegenbeest?

LuCos

Avatar

Nja, denk ook eerder dat het toeval is..
Las net nog ergens op het web dan James Cameron het idee al 14 jaar geleden had, maar het toen nog niet kon realiseren met de visie die hij toen had, omdat nog onmogelijk leek.

Daarbij vind ik de gelijkenissen niet echt zo denderend gelijk...

Huftuh

Avatar

Lekker makkelijk. Titanic heeft de beste heer ook zelf niet verzonnen! Die boot is gewoon echt keihard naar de bodem gegaan! Verbaast me dan ook niets dat dit eigenlijk stiekem weer superhard een fake ass rip off van een verhaaltje van iemand anders is!

Keyser Söze

Avatar

Of ze hebben gewoon snel de tekenfilm gemaakt gebaseerd op Avatar die waarschijnlijk al langer in productie is.

Jim

Avatar

Mwaaa, ik vind de gelijkenissen niet spetterend als ik eerlijk moet zijn. Ja, er is wat gelijkenis, maar in hoeverre? Niet zo erg dus.

corne112

Avatar

In harry potter vliegt ie ook op zown vogel/hond ding

in iedere film heb je wel zown scene met 2 mense die verliefd zijn.

in Jurassic Park heb je ook van die dino achtige beesten...

wat vergezocht allemaal zeg.. zucht

en wat dan nog.. beter goed gejat dan slecht bedacht

Spijker

Avatar

LuCos "Nja, denk ook eerder dat het toeval is..
Las net nog ergens op het web dan James Cameron het idee al 14 jaar geleden had, maar het toen nog niet kon realiseren met de visie die hij toen had, omdat nog onmogelijk leek."


Je kunt best 14 jaar lang met een idee in je hoofd rondlopen en toch kunnen "jatten" hoor. Het een sluit het ander niet uit. Zelfs onbewust nemen we dingen over, je zintuigen worden elke dag weer beïnvloed door prikkels van buitenaf. Aan de beelden te zien denk ik ook dat Cameron op z'n zachts gezegd "beïnvloed" is door die andere film. Maar of dit plagiaat is of niet is moeilijk te beoordelen aan de hand van een paar foto's. Maar in dat geval is het gros van alle films die ooit gemaakt gemaakt zijn naäperij.

roobin_22

Avatar

Pff waarom zou Cameron in vredesnaam beelden jatten uit een film die keihard geflopt is?!O+

LG DIRECTD

Avatar

Omdat Cameron niet Origineeel genoeg is hahaha sukkelaar

NieuwsFilm

meest populair