Algemeen

Makers Delgo overwegen rechtszaak Avatar

Avatar zou teveel gelijkenissen vertonen met hun film.

door FilmTotaal op 27.08.2009 om 17:48 in Algemeen
Een aantal dagen terug zag je op filmtotaal dit bericht met daarin een aantal opmerkelijke(?) gelijkenissen tussen de films Avatar en Delgo. Het is zeer de vraag of James Cameron inderdaad "inspiratie" heeft ontleend aan Delgo, de man gaat over het algemeen niet bepaald over één nacht ijs, maar dat maakt de makers van Delgo niet uit. Zij overwegen nu een rechtszaak en hebben onderstaand persbericht naar buiten gebracht.

From what we have seen, we are amazed by the visual similarities between the two films and we are reviewing what legal options may be available to us. Delgo is an independent film that took over a decade from conception to release. The initial proof-of-concept was available on Delgo.com in 1998 with work-in-progress from the feature production accessible via the website’s Digital Dailies since 2000. According to The Hollywood Reporter, Avatar began production in 2006 after a rewrite of the script.

Feit is dat Delgo een grote mislukking is geweest in de bioscoop. Het budget van de film was $40.000.000 en de opbrengst tot nu toe $694,782. Het heeft er dus allle schijn van dat men probeert mee te liften op het succes van Avatar om de schade alsnog te beperken. Het is daarom zeer de vraag of er inderdaad ook een rechtszaak komt.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

timdekw

Avatar

In eerste instantie was ik het er wel mee eens dat de twee films een aantal vergelijkingen met elkaar hebben. Maar nu ik de plaatjes nog eens heb bekeken vind ik het wel meevallen.
Ja er zit misschien wel iets qua vergelijkingen in, maar je kan Delgo ongetwijfeld ook wel weer met een andere film vergelijken als je maar even de tijd wil nemen om te zoeken.

Ik denk ook dat de makers van Delgo gewoon een zooitje geld hopen terug te verdienen en ik denk ook dat het ze niet gaat lukken.

SunChaser

Avatar

4 plaatjes die overeenkomen. Neem Ahrry Potter en je hebt ook zoal 2 plaatjes of de Never Ending Story. Pas als er in Delgo ook iemand is die van marinier in een wezentje veranderd en vecht tegen zijn eigen vrienden op het eind, dan is er wat voor te zeggen. Bovendien, hoe kan Cameron een film die eind 2008 aankwam nu hebben nagemaakt?

AGsleepy

Avatar

SunChaser "4 plaatjes die overeenkomen. Neem Ahrry Potter en je hebt ook zoal 2 plaatjes of de Never Ending Story. Pas als er in Delgo ook iemand is die van marinier in een wezentje veranderd en vecht tegen zijn eigen vrienden op het eind, dan is er wat voor te zeggen. Bovendien, hoe kan Cameron een film die eind 2008 aankwam nu hebben nagemaakt?"


Je kon een soort van Delgo DEV-Diary' zien op hun website als het goed is. '' The initial proof-of-concept was available on Delgo.com in 1998 with work-in-progress from the feature production accessible via the website’s Digital Dailies since 2000 ''

Mark

Avatar

Pas op die spoilers he.

Eerst dacht ik nog dat het toeval was maar nu twijfel ik een beetje want er zitten toch wel wat overeenkomsten in. In dit shot gaan allebei die hoofdrolspelers voor het eerst (Delgo niet letterlijk maar uit die scene zou je dat op kunnen maken) op een vliegende draak zitten. Hier zit Delgo bij de man die vroeger zijn leven heeft gespaard. Hij is wel de vijand in die film he, maar goed... In Avatar is het een Na'vi maar als dat iemand is (de vader?) die het leven van Neytiri heeft gered dan zit het aardig in de buurt van namaak.

Shots van deze scene hebben beide een monster die Jake/Delgo op wil eten EN iets uit de handen 'pakt' van de hoofdrolspeler.

Behalve dat het verhaal in grote lijnen misschien wel over hetzelfde gaat lijkt het er... kweenie, ik twijfel nog.

jostru

Avatar

Dit is volkomen belachelijk. De makers van Avatar kunnen er toch niet aan doen dat Delgo flopte?

bombshelter

Avatar

Cameron was toch 14 jaar bezig met het maken van Avatar?

ghossler

Avatar

Lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat Cameron plagiaat pleegt! Dude he made titanic!!

11qqaazz

Avatar

bombshelter "Cameron was toch 14 jaar bezig met het maken van Avatar?"


Kan het zijn dat Delgo, Plagiaat is van Avatar?

NieuwsFilm

meest populair