Makers Delgo overwegen rechtszaak Avatar

Avatar zou teveel gelijkenissen vertonen met hun film.

Een aantal dagen terug zag je op filmtotaal dit bericht met daarin een aantal opmerkelijke(?) gelijkenissen tussen de films Avatar en Delgo. Het is zeer de vraag of James Cameron inderdaad "inspiratie" heeft ontleend aan Delgo, de man gaat over het algemeen niet bepaald over één nacht ijs, maar dat maakt de makers van Delgo niet uit. Zij overwegen nu een rechtszaak en hebben onderstaand persbericht naar buiten gebracht.

From what we have seen, we are amazed by the visual similarities between the two films and we are reviewing what legal options may be available to us. Delgo is an independent film that took over a decade from conception to release. The initial proof-of-concept was available on Delgo.com in 1998 with work-in-progress from the feature production accessible via the website’s Digital Dailies since 2000. According to The Hollywood Reporter, Avatar began production in 2006 after a rewrite of the script.

Feit is dat Delgo een grote mislukking is geweest in de bioscoop. Het budget van de film was $40.000.000 en de opbrengst tot nu toe $694,782. Het heeft er dus allle schijn van dat men probeert mee te liften op het succes van Avatar om de schade alsnog te beperken. Het is daarom zeer de vraag of er inderdaad ook een rechtszaak komt.



NieuwsFilm

meest populair