Video

Exclusief: Clip 9

9-9-9 Nadert.

door Roel op 05.09.2009 om 17:50 in Video
Na het zien van Shane Acker zijn 11 minuten durende korte film 9 besloten Tim Burton en collega Timur Bekmambetov dat dit stukje werk de moeite van het produceren waard was en zetten zodoende Shane Acker aan het werk om een grote film te maken van zijn kleine meesterwerk.

Een aantal jaar streek voorbij en nu nadert dan toch echt de datum van release die om het gehele “ 9 “ effect nog wat kinetische energie mee te geven op de 9e van de 9e van het 9e jaar in deze eeuw is gezet, 9-9-9 dus.

In de film vertolkt Elijah Wood de rol van 9, zien we John C. Reilly als 5, Jennifer Connelly als 7 en Christopher Plummer als 1.

Klik hier voor de exclusieve clip in HD en hier voor standaard.

Mocht je de trailer nog een keer willen zien klik dan hier voor HD en hier voor standaard.

Hieronder een karakteromschrijving van de stitchpunks.

Spoiler alarm, karakter informatie volgt.
Van 1 naar 9 de "stitchpunks" met een karakteromschrijving en een plaatje.

1: De oudste “stitchpunk” en tevens de leider (zelf geclaimde positie). Hij is slim en geslepen maar ook dominant, makkelijk te irriteren en heeft tevens moeite, als het niet een gebrek aan willen is, om 9 te vertrouwen. De maker schrijft dat 1 na zijn creatie opstandig werd. Stem van Christopher Plummer.
2: Een zachte, goedaardige oude uitvinder. Hij vindt vuilnis fascinerend en hij geniet ervan om rond te snuffelen op zoek naar onderdelen voor z’n uitvindingen. Hij heeft geen goede conditie en loopt met wandelstok en heeft een lorgnet nodig om te kunnen zien. De maker schrijft dat 2 na zijn creatie uit zichzelf aan de slag ging met onderdelen uit de maker zijn werkplaats. Stem van Martin Landau.
3 en 4: Nieuwsgierige maar verlegen “stitchpunks” . 3 en 4 kunnen niet spreken maar gebruiken knipperende lichten om te communiceren met andere echter zodra ze iets uit willen leggen aan een andere veranderen hun ogen in een film projector. Ze vluchten instinctief van elke vorm van gevaar en dragen allebei hoeden. De maker schrijft dat na hun creatie ze al stoeiend en spelend alle boeken in zijn werkplaats lazen. Logischerwijs niemand die de stem doet.
5: Een dokter en mentor, tevens een sleutelaar. Hij is de knecht van nummer 2. Een bescheiden, volhardende werker en teven een toegewijde vriend. 5 mist zijn linker oog en heeft zodoende een metalen plaat. De maker schrijft dat 5 de eerste creatie was die niet alle hoeken en gaten van zijn werkplaats ontdekte maar juist heel erg trouw 2 volgde. Stem van John C. Reilly.
6: Een artistieke, wilde en impulsieve “stitchpunk” . 6 zijn vingers zijn gemaakt van vulpen koppen die hij gebruikt om mee te tekenen. Hij heeft profetische visioenen van het verleden en gebruikt zijn tekeningen om die te interpeteren. Met deze tekeningen, die aardig waarheidsgetrouw zijn helpt hij 9 op weg naar de antwoorden die hij zoekt. De maker schrijft dat 6 nergens makkelijk bij hoort en dat hij een heleboel dingen anders interpreteert als de rest. Stem van Crispin Glover.
7: Een krijger, een rebel en een einzelgänger die bereid is met gevaar voor eigen leven risico’s te nemen voor het wel en wee van de “stitchpunks” . Ze is ongeduldig, roekeloos en ergens koppig maar haar mobiliteit, elegantie, bewustheid van haar omgeving en haar kalmte in serieuze situaties maken een boel goed. Haar huid is gebleekt door de zon en ze gebruikt een zwaard op lange staf als wapen, tevens heeft ze een helm gemaakt van een schedel van een vogel. De maker schrijft dat ze erg onafhankelijk wil zijn en dat hij haar gemaakt heeft om de “stitchpunks” bij te staan met haar hartstochtelijkheid en temperament. Stem van Jennifer Connelly.
8: Een reus, en een moeilijk te hanteren bruut. Hij is 1 zijn persoonlijke bodyguard en daar is hij goed in. Voor 1 heeft hij enorm veel over terwijl hij naar de andere wreed en pesterig is. Hij is sterk, krachtig en heeft twee knappe wapens te weten, een keukenmes en een schaar. 8 Is echter niet echt slim en daardoor makkelijk voor de gek gehouden. De maker schrijft niets over 8. Stem van Fred Tatasciore.

9: De hoofdrolspeler. Een goedhartige, bedachtzame en zorgzame “stitchpunk” die om andere levens te redden het zijne graag opoffert. Desondanks het feit dat hij een nieuweling is toont hij leiderschap en de kwaliteiten om te overleven. Hij is op zoek naar de waarheid in de geschiedenis van de wereld en de “stitchpunks”. Ook over 9 schrijft de maker niets. Stem van Elijah Wood.
1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mark

Avatar

Vraag me toch af of een animatie van een uur, waarvan ik al een stuk of wat korte stukken van gezien heb, en die short nog wel de moeite is om voor naar de bios te gaan. De enige reden die ik zo ff kan bedenken is omdat ik wil weten waarom ze vechten met die monsters.

NieuwsFilm

meest populair