Gaat het lichtje uit voor Luxo jr.?

Pixar moet mogelijk opzoek naar nieuwe mascotte.

Sinds zo'n 20 jaar is Luxo Jr. niet meer weg te denken uit de trailers, filmpjes en bioscoopfilms van de animatiestudio Pixar, onderdeel van Disney. De mascotte is gebaseerd op een daadwerkelijk bestaande lamp, de Luxo lamp. Ondanks dat de makers van de lamp jaren geen probleem maakte van de situatie, zijn ze nu niet echt blij met Pixars plannen met de release van de Blu-Ray van Pixars laatste animatiefilm Up. Ook zijn ze niet tevreden met de inzet van de Luxo Jr. pretpark-figuur. Ze willen Walt Disney voor het gerecht slepen.

Zoals hieronder te zien is, wordt bij de Blu-Ray Collector's Edition een Luxo Jr. lamp verpakt. Deze lamp is niet door Luxo gemaakt en dat zit de makers dus niet zo lekker.



Daarnaast zijn de makers van de officiële Luxo-lamp niet blij met een live-action figuur in Walt Disney World in de States. Zie hieronder een video:


Mogelijk zien wij op 8 oktober 2009 een ander Pixar logo bij de Nederlandse première van Up. Uiteraard kan Disney e.e.a. nog afkopen. Vervolgens kunnen beide partijen er uiteindelijk nog beter van worden als Luxo de Luxo Jr. lampen in productie neemt voor Disney.



NieuwsFilm

meest populair