Arrestatie Polanski niet van invloed op release The Ghost

Het is alleen niet helemaal duidelijk of Roman hier zelf ook van op de hoogte is gebracht...

Van een conferentie voor cinema exhibiteurs in Deauville in Frankrijk komt verrassend nieuws. Jerome Seydoux, de voorzitter van Pathe, kondigde aan dat Roman Polanski’s politieke thriller The Ghost, afgemaakt en uitgebracht zal worden ongeacht de situatie waarin Polanski verkeert. De Pools-Franse regisseur werd enkele dagen geleden opgepakt in Zwitserland. Hij riskeert uitgeleverd te worden aan de VS, waar sinds 1978 een arrestatiebevel tegen hem loopt omdat hij zich een jaar eerder zou vergrepen hebben aan een minderjarig meisje.

Het is onduidelijk of Polanski op de hoogte is gesteld van Pathé's beslissing om de film hoe dan ook uit te brengen. Het zou dus zo kunnen zijn dat hem de zeggenschap rondom The Ghost uit handen wordt genomen. De muziek en het geluid van de film waren nog niet in orde ten tijde van Polanski's arrestatie, en zullen nu hoogstwaarschijnlijk afgehandeld worden door andere leden van zijn team.

De verwachting was tot nu toe dat de productie van The Ghost zou worden bevroren, gezien Polanski's huidige situatie. Dit lijkt niet het geval te zijn. Zal Roman ooit nog een keer licht zien aan het einde van de tunnel?



NieuwsFilm

meest populair