Algemeen

Marlon Wayans als Richard Pryor

Biopic Richard Pryor: Is It Something I Said? in aantocht.

door Bram de Groot op 08.10.2009 om 10:44 in Algemeen
Niet Eddie Murphy maar Marlon Wayans gaat hoogstwaarschijnlijk Richard Pryor spelen in Bill Condon's biopic Richard Pryor: Is It Something I Said?. De film is verplaatst van de filmstudio Paramount naar Sony en die lijken brood te zien in de film.

Vermoedelijk hebben de resultaten van zijn laatste film ermee te maken dat Murphy niet gaat samenwerken met de regisseur van Dreamgirls. Een screentest van 13 minuten van Wayans heeft zeer veel indruk gemaakt op de studio en nu lijkt hij eindelijk weer eens een serieuze rol te mogen spelen. Wayans is met name bekend van flauwe komedies als Scary Movie en White Chicks, maar in Requiem For a Dream heeft hij laten zien een uitstekend acteur te zijn. Dit is ook wel nodig, want comedian / acteur Richard Pryor leefde een heel ander leven dan vele mensen zouden vermoeden. Hij is zeven keer getrouwd geweest en had een licht drank/ drugs probleem. Pryor overleed in 2005.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Zou nog eens best verassend kunnen uitpakken. Ik ben in ieder geval erg benieuwd.

patrick88

Avatar

Ik vind Marlon Wayans een goede acteur (in Requim for a dream), maar om de één of andere reden had ik toch graag Eddie Murphy in de rol gezien.

Het lijkt me leuk om Eddie Murphy weer eens in een goede rol te zien.

Rich Art

Avatar

Maar Murphy is wellicht te bekend om de rol geloofwaardig neer te zetten. Ik heb het idee dat je toch het gevoel hebt dat je naar Eddie Murphy zit te kijken in plaats van naar Richard Pryor. Met Marlon Wayans heb je dat veel minder.
Aan de andere kant... Jamie Foxx was ook bekend en heeft ondanks dat de rol van Ray Charles toch erg geloofwaardig neergezet.

Sir Smokalot

Avatar

In requiem for a dream zette hij inderdaad een puike acteerprestatie neer, en ook zijn rol in G.I. Joe kan je onder de categorie 'serieus' scharen.

Acteren kan hij dus zeker wel. In dat opzicht is het erg jammer dat White Chicks 2 en Scary Movie 5 ondertussen in de startblokken staan met.....Marlon Wayans.
Als het dan toch flauw moet, dan liever nog een film a la "Don't be a menace". Wat een briljante flauwigheid was dat!

Steve Harwin

Avatar

Murphy is vanaf diens prille carriere altijd al een groot fan van Pryor geweest, dat was wel duidelijk. Ik snap dan ook wel dat hij wel wilde. Maar hoe hadden ze dan Harlem Nights de revue laten passeren? Ben ook benieuwd of/wat voor rol Gene Wilder gaat spelen.

Breug

Avatar

Sir Smokalot "In requiem for a dream zette hij inderdaad een puike acteerprestatie neer, en ook zijn rol in G.I. Joe kan je onder de categorie 'serieus' scharen."

Ik mis de knipoog en anders hebben we een andere defenitie van 'serieus'.

Spijker

Avatar

Zowel Pryor als Murphy zijn bekend geworden door Saturday Night Live. Het zou daarom nogal onwaarschijnlijk zijn om Pryor door Murphy te laten spelen.

NieuwsFilm