Dreamgirls (2006)

Fame Comes And Goes, Stars Rise And Fall, But Dreams Live Forever

Dreamgirls is de filmadaptatie van een Broadwaymusical over de doorbraak van een zwarte zangeressengroep in de jaren zestig.
play

6,8 details

  • 131 Min
  • Drama
  • Musical
  • Verenigde Staten
131 Min Verenigde Staten

Deena, Lorraell en Effie hebben een droom en een voornemen: ze zijn vast van plan om met elkaar beroemde zangeressen te worden. Hun zanggroepje, The Dreamettes, trekt de aandacht van de aankomend artiestenmanager Curtis Taylor Jr (Jamie Foxx). Hij weet ze ervan te overtuigen dat ze door moeten gaan, maar dan wel onder zijn leiding. Dus Curtis Taylor Jr gaat alles voor ze regelen. Probleem is nog wel dat Taylor inderdaad slechts een aankomend artiestenmanager is. De eerste klus waar hij mee aankomt is een achtergrondkoortje. Bij een beroemde ster weliswaar, maar toch iets heel anders dan de meiden zelf voor ogen hadden. Desondanks stemmen ze er uiteindelijk mee in om het achtergrondgeluid te verzorgen bij de grote James 'Thunder' Early (Eddie Murphy). Hun werk als zangeressen bij James Early is een groot succes, maar nu krijgen The Dreamettes te maken met de grote boze wereld van de echte showbusiness. En dat is een wereld vol seks, drugs, alcohol en, niet te vergeten, het grote geld..

Regie
Bill Condon
Cast
Eddie Murphy, Jamie Foxx, Danny Glover, Beyoncé Knowles, Anika Noni Rose, Loretta Devine, Jennifer Hudson, Sharon Leal, Michael-Leon Wooley, Keith Robinson, Ken Page, Ralph Louis Harris, Hinton Battle, Mariah I. Wilson, Yvette Cason.
Budget
$ 70.000.000
Opbrengst
$ 103.365.956
Release
25.12.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Bill Condon | Cast: Jamie Foxx (Curtis Taylor, jr.), Beyoncé Knowles (Deena Jones), Eddie Murphy (Jimmy Early), Danny Glover (Marty Madison), Jennifer Hudson (Effie White) e.a. | Speelduur: 131 minuten | Jaar: 2006

De onderstaande bespreking van

In 1981 werd de musical Dreamgirls met groot succes op de planken van Broadway gelanceerd. Bill Condon, scenarist van Chicago en schrijver-regisseur van Gods and Monsters en Kinsey vormde de theatervorm van de musical om tot een nu al succesvolle film. Het verhaal is losjes gebaseerd op de carrière van Diana Ross en The Supremes en volgt drie zwarte zangeressen die in de jaren zestig bij zowel het zwarte als het blanke publiek doorbreken.

videotrailers & clips

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Dreamgirls

acties