Sam Raimi over Warcraft film

Ook de screenwriter is bekend.

Nadat afgelopen Comic-Con bekend werd gemaakt dat niemand minder dan Sam Raimi zich aan een verfilming van het World of Warcraft spel zou gaan wagen, werd het verontrustend stil omtrent het spel.

Uiteraard was de Evil Dead regisseur voornamelijk bezig met promotie-werk voor Drag Me To Hell en voorbereidingen voor Spiderman 4, nu lijkt het er echter op dat ook het werk aan de Warcraft film binnenkort van start zal gaan. Let wel; alleen de pre-productie fase, aangezien er nog niet eens een cast is geselecteerd.

In een recent interview met MTV wilde de regisseur in ieder geval alvast wat kwijt over hoe hij de verfilming wil gaan aanpakken. Bovendien bevestigde hij dat het script niet op een eerder verschenen Warcraft boek gebaseerd zal zijn, maar dat reeds bestaande verhalen zoals bijvoorbeeld Arthas: Rise of the Lich King wel als inspiratie zullen dienen voor het uiteindelijke verhaal.

We would choose one of those worlds and one of those legends. Something that encompasses lands and characters and storylines, and we would be true to it. But our story may or may not be about one of those central characters. They might be in the picture, those characters that these myths are told about, but they would be more supporting characters., aldus Raimi over het verhaal.

Verder wist Sam Raimi ook nog te bevestigen dat Robert Rodat, die eerder ook aan Saving Private Ryan werkte, ingehuurd is als screenwriter voor de film. Volgens Raimi is hij er zich zeer goed van bewust dat er een enorme fanbase bestaat voor het spel en de taak van Robert Rodat zal dan ook zijn om een verhaal te gaan bedenken dat zo trouw mogelijk is aan de originele mythologie.

We would have our writer, Robert Rodat, really craft an original story within that world that feels like a 'World of WarCraft' adventure. Only obviously it's very different 'cause it's expanded and translated into the world of a motion picture.

De release datum voor de VS staat volgens IMDB vooralsnog gepland voor 2011. Interessant, aangezien in dat jaar ook Spiderman 4 verwacht wordt. Of de film eventueel uitgesteld zal worden is echter nog niet bekend.

Je kan het hele interview hieronder nog eens beluisteren.



NieuwsFilm

meest populair