Opvolger Slumdog Millionaire bekend

Danny Boyle is van plan is om het eerste uur van zijn nieuwe film zonder dialoog op te nemen...

Enkele dagen geleden werd het gerucht bevestigd dat regisseur Danny Boyle aan een nieuw project aan het werken is. De opvolger van Oscar-slokop Slumdog Millionaire wordt 127 Hours, een film over Aron Ralston, een Amerikaanse bergbeklimmer die zijn eigen arm moest amputeren nadat hij 5 dagen vastzat onder een rots. Ryan Gosling zou in beeld zijn voor de hoofdrol.

In een gesprek met Indiewire heeft Boyle wat meer details vrijgegeven over de film. 127 Hours heeft voorlopig nog geen groen licht gekregen, en heeft ook nog geen budget. Simon Beaufoy (Slumdog Millionaire) zal binnenkort het scenario beginnen schrijven, in nauw overleg met Boyle.

Het interessantste nieuwtje is dat Boyle blijkbaar van plan is om het eerste uur van de film zonder dialoog op te nemen. In het waargebeurde verhaal zat Ralston helemaal alleen vast in een ravijn, en Boyle wil die authenticiteit bewaren. Volgens de recentste berichten zouden de opnames van start gaan in maart 2010, zodat Fox Searchlight de film tegen het einde van het jaar (de interessantste releaseperiode voor Oscar-kandidaten) kan uitbrengen.



NieuwsFilm

meest populair