Slumdog Millionaire (2008)

The boy who had the answer to every question.

Slumdog Millionaire behandelt zware onderwerpen, maar is desondanks een pulserende en positieve film.
play

8,1 details

  • 120 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
120 Min Verenigd Koninkrijk

Het verhaal van Jamal Malik, een jong weeskind dat besluit deel te nemen aan de Hindi versie van het programma 'Who Wants to be a Millionaire'. Het hele land kijkt toe terwijl Jamal nog maar één vraag verwijderd is van de hoofdprijs. Tijdens de pauze van het programma gebeurt er echter iets waar Jamal niet op had gerekend; hij wordt gearresteerd, omdat de politie zeker weet dat hij de boel aan het oplichten is. Ze kunnen het niet geloven dat een straatjongen zoals hij zoveel kennis heeft. Vastberaden zijn onschuld te bewijzen vertelt Jamal verhalen over de krottenwijk waar hij samen met zijn broer opgroeide, de avonturen die ze beleefden, ontmoetingen met bende's en hij vertelt over zijn vroegere liefde. Elk hoofdstuk in zijn verhaal is een wonderbaarlijke sleutel naar het antwoord op elk van de vragen. Verwonderd over zijn verhalen vraagt de politie zich af wat een jongen als hij - zonder een schijnbaar verlangen naar rijkdom - op zo'n spelvertoning doet. Als de laatste vraag beantwoord moet worden krijgen ze, samen met ongeveer zestig miljoen kijkers antwoord op deze vraag...

Regie
Danny Boyle
Loveleen Tandan
Cast
Dev Patel, Irfan Khan, Freida Pinto, Anil Kapoor, Saurabh Shukla, Rajendranath Zutshi, Ayush Mahesh Khedekar, Mahesh Manjrekar, Azharuddin Mohammed Ismail, Jeneva Talwar, Sheikh Wali, Himanshu Tyagi, Jira Banjara, Sunil Kumar Agrawal, Sanchita Couhdary, Sharib Hashmi.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 377.910.544
Release
12.05.2008
Release NL
12.02.2009
Release DVD
16.06.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Danny Boyle | Cast: Dev Patel (Jamal Malik), Madhur Mittal (Salim), Freida Pinto (Latika), Anil Kapoor (Prem Kumar (presentator)), Irrfan Khan, (Police Inspector) | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2008

‘Who Wants to be a Millionaire?’ was te zien in meer dan honderd landen, overal jarenlang een kijkcijferkanon en tot op heden de populairste spelshow ooit. De show dankt zijn populariteit aan een uitgekookte regie die eigenlijk heel doorzichtig is, maar daarom niet minder effectief. Het beantwoorden van de vragen werd door bepaalde camerastandpunten, montage en muziek extra spannend gemaakt. Regisseur Danny Boyle laat zien hoe de samensmelting van een spelshow, fictie en artistieke bravoure tot iets bevredigends kan leiden. En tot veel prijzen.

Q and A, het originele verhaal van schrijver Vikas Swarup, vormt de basis voor het Oscargenomineerde script van Simon Beaufoy. Het vertelt over een jonge Indiase spelshowkandidaat die door zijn levenservaring in Mumbai verder weet te komen dan de meeste anderen. Omdat dat nogal raar is voor een simpele kantinemedewerker wordt de jongen vervolgens van vals spel beschuldigd en door de politie tot een bekentenis gedwongen.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Slumdog Millionaire Nieuwsberichten

Laatste reacties

AjaxMan

"...Zojuist voor het eerst bekeken op tv. Zonder verwachting gaan kijken en ik moet toe geven dat ik erg......"

faxanadu1988

"...Freida Pinto :P..."

hansbeer

"...Een erg goeie originele film, als je tenminste van Storytell / drama houdt! Dus zeker een aanrader,......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Slumdog Millionaire

acties