TV-tips voor komende week

Welke films mag je komende week niet missen.

Iedere dag kiest FilmTotaal een filmtip uit. Dit zijn onze keuze's voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht.

Bekijk de afbeelding

Blade (1998)

Zaterdag 14 november om 22:00 op Veronica

Net voordat Blade ter wereld kwam, werd zijn moeder gebeten door een vampier, wat haar dood betekende. Ook door zijn aderen stroomt het monsterlijke vampierbloed. Dit geeft Blade onmetelijke krachten maar maakt hem ook een buitenstaander: hij behoort net zo min tot de mensenwereld als tot de vampierwereld.
Bekijk de afbeelding

Snow White: A Tale of Terror (1997)

Zondag 15 november om 23:00 op RTL8

Nadat haar moeder vlak na haar geboorte omkwam in een tragisch ongeval, wordt de kleine Lilliana alleen door haar vader Friedrich en haar groottante opgevoed in hun ruime kasteel. Ze kent een zorgeloze jeugd, maar daar komt plots verandering in wanneer haar vader besluit te hertrouwen met Lady Claudia. Wanneer het zoontje van Claudia en Friedrich dood geboren wordt en blijkt dat Claudia nooit nog kinderen zal kunnen baren, wordt de frêle band tussen Lilliana en Claudia grimmiger. Claudia besluit de tiener te laten ombrengen door haar doofstomme broer Gustav. Wanneer dat mislukt slaat Lilliana op de vlucht en vanaf dat moment beroept de wraakachtige Claudia zich op zwarte magie om Lilliana voorgoed uit de weg te ruimen.
Bekijk de afbeelding

Batman Begins (2005)

Maandag 16 november om 20:30 op SBS6

De kleine jongen Bruce Wayne zag zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens. Het lot laat hem zijn wraak echter niet uitvoeren. Hij vlucht naar het Oosten, waar hij opgevangen wordt door de ninja-leider Ra's Al-Ghul, en als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City vindt hij die in de handen van maffiabendes en andere gangsters. Hij besluit een nieuw persoon te worden, één die de harten van misdadigers met vrees vervult: Batman! Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Zijn strijd begint tegen de maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan 'Scarecrow' Crane en een mysterieuze derde persoon...
Bekijk de afbeelding

Shooter (2007)

Dinsdag 17 november om 20:30 op RTL5

Voormalig huurmoordenaar Bob Lee Swagger leidt een teruggetrokken leven, maar komt weer in actie als hij erachter komt dat er een complot bestaat om de Amerikaanse president te vermoorden. Hij blijkt er te worden ingeluisd en krijgt de schuld van de moordpoging. Hij slaat op de vlucht om de ware moordenaar te vinden....
Bekijk de afbeelding

Alexander (2004)

Woensdag 18 november om 20:30 op RTL7

Alexander de Grote (Colin Farrell) is een van de belangrijkste personen uit de wereldgeschiedenis. Vanaf zijn jeugd droomde hij al van succes, avontuur en triomfen. Dankzij zijn vele oorlogen had Alexander op zijn 32e het grootste rijk opgebouwd dat ooit bestaan heeft. Wat daarna volgt is echter de ultieme val van een groot heerser. De man die bij leven al een legende werd sterft een eenzame en mysterieuze dood.
Bekijk de afbeelding

Notes on a Scandal (2006)

Donderdag 19 november om 20:30 op RTL8

Barbara Covett (Judi Dench) is een eenzame onderwijzeres, die bij zowel haar leerlingen als collega's bekend staat om haar harde bewind. Ze heeft een eenzaam bestaan en leeft al lange tijd samen met haar kat Portia. Haar wereld verandert wanneer ze kennis maakt met de nieuwe tekenlerares, Sheba Hart (Cate Blanchett). Zij blijkt de aardige, loyale vriendin waar Barbara altijd naar op zoek is geweest. Wanneer Barbara ontdekt dat Sheba een affaire heeft met één van haar jonge leerlingen, verandert de releatie volledig. Ze dreigt Sheba's geheim bekend te maken bij haar echtgenoot (Bill Nighly) en de rest van de wereld. Wat ze zich vooraf niet realiseert is dat haar eigen geheim nu ook boven water dreigt te raken....
Bekijk de afbeelding

Leaving Las Vegas (1995)

Vrijdag 20 november om 23:10 op Eén

Ben, een filmscenarist en zware drinker, wordt door zijn vriend en agent Peter de laan uitgestuurd. Zijn bazen gunnen hem wel nog een genereuze afscheidspremie. Ben ziet het niet meer zitten. Hij besluit zijn familie en Hollywood te verlaten om zich in Las Vegas dood te drinken. Daar maait hij bijna een vrouw van de baan: de zelfbewuste Sera, een prostituee die problemen heeft met haar pooier Yuri.




NieuwsFilm

meest populair